4 знака, че страдате от хронична преумора


4 знака, че страдате от хронична преумора
Снимка: iStock/Guliver

6083

Хроничната преумора е нещо нормално и повечето хора се сблъскват с нея. Това обаче не я прави нито продуктивна, нито приятна. Състоянието е комбинация от прекомерно усърден труд, подценяване на стреса или липса на отдушник. То може да бъде потенциално опасно за здравето и кариерата ви, затова се погрижете да не ставате негови жертви. Първата стъпка е да разпознаете признаците на хроничната преумора. Изданието Entrepreneur дава примери за 4 от тях.

1. Не се вълнувате от ходенето на работа

Едва ли някой ходи на работа с кой знае какъв ентусиазъм всеки ден, но хората, които обичат своята, се вълнуват поне от време на време. Паденията и възходите са неизбежни, но като цяло асоциациите с офис средата са положителни. Ако обаче непрекъснато ви липсва ентусиазъм, трудно се измъквате изпод одеялото и ви се вие свят от идеята, че трябва да ходите в офиса, най-вероятно преумората е точно зад ъгъла. Опитайте да намерите нови причини да се вълнувате от работата си или направете промени, които ще ви освободят от негативните емоции, свързани с работното място.

2. Раздразнителни сте в общуването с колегите, партньорите или клиентите

Вие сте избрали съотборниците, служителите, партньорите и клиентите, с които работите. Тогава защо непрекъснато им се дразните? Не може винаги да се разбирате идеално с всички, но ако забележите, че се палите смущаващо бързо, може би проектирате разочароването си върху околните. Запитайте се дали те наистина са се провинили; ако да, поднесете им конструктивна критика, а ако не – променете очакванията си и опитайте да изолирате причините за негативното си отношение.

3. Чувствате се физически и психически изтощени

Това е класически симптом на преумората – не го пренебрегвайте! Много предприемачи редовно се насилват до ръба на преумората. Ако усетите прекалено голямо и редовно напрежение, значи те тръгнали в грешната посока. Може дори да почувствате физически симптоми като главоболия, болки в гърба и други видове дискомфорт. Вземете си отпуск и се погрижете за себе си; хранете се здравословно, тренирайте и се наспивайте. Задачите могат да почакат или да бъдат разпределени между служителите ви.

4. Обезверени или цинични сте по отношение на бизнеса си

Да се чувствате смазани от песимизъм или разочарование не е задължително признак, че бизнесът ви или кариерата ви върви стремглаво надолу – всъщност това е проявление на вашите вътрешни емоции. Не позволявайте на тези чувства да ви повалят; направете стъпка назад и извършете искрена, обективна оценка. Потърсете гледището на трета страна, за да не се подвеждате по собствените си пристрастия.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички