410 малки таланти от Гълъбово участваха в конкурса за мартеници на AES България


410 малки таланти от Гълъбово участваха в конкурса за мартеници на AES България
Снимка: AES Гълъбово

12370

За тринайсета поредна година AES България организира конкурс за майсторска изработка на мартеници сред децата от община Гълъбово. В състезанието на талантите тази година се включиха 410 деца от 22 класа от всички училища в общината.

AES България осигури на всички участници необходимите материали – вълна, прежда, мъниста и други елементи за декорация, с които децата изработиха традиционни български мартеници, както и художествени произведения, посветени на Баба Марта. Отново талантът и фантазията на децата затрудниха журито, което трябваше да избере мартеницата победител. Тази година за победител беше избран II Б клас на Второ ОУ "Христо Ботев" – гр. Гълъбово.

Голямата награда за всички деца от класа победител е еднодневна екскурзия до един от 100-те национални туристически обекти на България, която е осигурена от AES България. Всички останали участници в творческата надпревара, посветена на Баба Марта, получиха индивидуални мини торти и награди.

Красивите мартеници и произведения, изработените от гълъбовските деца и посветени на Първи март, бяха подарени от ръководството на AES България на президента Румен Радев, министър-председателя Бойко Борисов и други ръководители на държавни институции и организации с пожелание за здраве и благоденствие.

За 13-те години на провеждането му, в конкурса за най-красива мартеница са участвали близо 5000 деца.

Творческият конкурс за изработка на мартеници е част от програмата за корпоративна социална отговорност на AES България и е насочен към запазване на българските традиции и обичаи и насърчаване на развитието на таланта на децата в Гълъбово. Общата инвестиция на AES България в различни КСО проекти в полза на общностите, в които компанията работи в страната, възлиза на близо 15 млн. лева.

За AES България

AES присъства от 2001 г. в България и е най-големият инвеститор в енергийния сектор за последните 30 години с вложения, надхвърлящи 3,2 млрд. лева. AES България е собственик на най-новата и модерна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – ТЕЦ AES Гълъбово, на Съоръжението за депониране на отпадъци от експлоатацията на централата край село Обручище, както и е мажоритарен собственик на AES Гео Енерджи, която оперира най-големия в страната ветроенергиен парк – "Свети Никола", край Каварна.

За да научите повече, посетете www.aes.bg. Последвайте AES България във Facebook: @AESBG и YouTube: AES Bulgaria.

За AES

Корпорацията AES (NYSE:AES) е световна енергийна компания, която е включена в списъка Fortune 500. Ние осигуряваме достъпна и устойчива енергия в 14 страни чрез разнообразен портфейл от разпределителни компании, както и чрез топлоелектрически централи и проекти за възобновяеми енергийни източници. Нашите служители са отдадени на идеята да постигат високи оперативни резултати и да отговарят на променящите се нужди от енергия в света. Приходите ни за 2019 г. са 10 милиарда долара, а ние притежаваме и управляваме общо 34 милиарда долара в общи активи.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички