5 типа храни, които не трябва да ядете на самолет


5 типа храни, които не трябва да ядете на самолет
Снимка: Thinkstock/Guliver

5900

Няма нищо лошо да си вземете храна на борда на самолет, особено ако ви предстои дълъг полет или не харесвате предлаганото от авиокомпанията. Препоръчително е обаче да избягвате тези 5 типа храни – не само за ваше удобство, а и за това на всички около вас, пише Business Insder.

Инстантни супи/спагети

Топлата храна може и да ви се струва изкушаваща по време на дълъг полет. Но е лоша идея да хапвате нещо течно, като се има предвид, че всеки момент може да се появи турбуленция. А и тези храни са изключително солени и поради това – изключително вредни.

Шумни храни

Оставете чипса вкъщи. Съседът ви по седалка едва ли има желание да ви слуша как звучно хрускате. Шумните храни са още по-шумни в тишината на салона на самолета.

Храни, които се ронят

Ако се съмнявате, че ще успеете да изядете храната, без да посипете трохи, по-добре я заменете с нещо друго. Иначе ще създадете допълнителна работа на екипажа. А понякога самолетите не се почистват достатъчно добре между полетите и може да оставите неприятна изненада на следващия пасажер на вашето място.

Храни със силна миризма

Никой не е длъжен да вдишва ароматите на любимата ви гозба. Особено в такова малко пространство. А е и почти сигурно, че ще екипажът ще ви смъмри и ще вземе храната.

Мазни храни

Взимането на нещо от веригата за бързо хранене на летището може и да ви изглежда най-лесния вариант, но определено не е най-добрият. Асортиментът ѝ вероятно включва твърде мазни, миришещи или ронливи храни, а и ако продуктите не са качествени, може да ви стане лошо на борда.

 

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички