6 думи, които да изтриете от автобиографиите си


6 думи, които да изтриете от автобиографиите си
Снимка: Thinkstock

3410

Въпреки че мениджърите на различните компании използват различни методи при назначаването на нови служители, автобиографията остава важна част процеса. И тъй като автобиографиите са толкова важни, хората продължават да използват старомодни думи, дори клишета в документите си.

Дори това да не звучи като голям проблем, ако отделите малко повече време на резюмето си, ще постигнете по-голям успех. Не забравяйте, че е работодателят ще търси това, което ви прави уникални, за да ви наеме. Сайтът „Бизнес Инсайдър“ публикува 6-те думи, които трябва да премахнете от резюмето си.

1. „Усвоена, използвана“

Всички ги използват в автобиографиите си, а тези думи с нищо не помагат. Не използвайте цветист език, който не означава нищо. Ако се стремите да изглеждате по-убедителни като използвате „усвоена“, е добре да знаете, че всъщност изобщо не е така.

2. „Подпомага“

Търсещите работа понякога стават скромни, когато трябва да включат своите постижения. Един от начините е като включат думата „подпомага“, което всъщност означава, че работата е свършена съвместно с някой. Доверявайте се повече на себе си.

3. „Отговорен за...“

Това са думи, които ще се намерят във всяка лоша длъжностна характеристика, затова трябва да се премахнат. „Предлага и изпълнява процедура за...“ е много по-добрият вариант.

4. „Работил“

Важно е в резюметата да показвате, че сте „активни и специфични“, а глаголи в минало време няма да ви помогнат. Избягвайте ги и използвайте „изчислява“, „стартира“ и т.н.

5. „Използването на наречия“

По-добре използвайте повече глаголи, отколкото наречия. Те са напълно излишни, когато кандидатствате за нова работа.

6. „Цел“

Изтрийте тази дума от автобиографиите си. Тя е старомодна и нито едно резюме не се нуждае от нея. Просто помислите кои думи биха привлекли вниманието на работодателя. 

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички