7 навика, които изпиват енергията ви


7 навика, които изпиват енергията ви
Снимка: iStock/Guliver

6020

В днешно време много хора се чувстват непрестанно изморени. Причината са навиците, които са се вкоренили дълбоко в ежедневието ни и изчерпват тонуса ни. Но решението е много лесно – иска се само воля, пише Bright Side.

Ето 7 неща, които крадат от енергията ви и решенията за всяко от тях според Далай Лама.

1. Стойте далеч от токсични хора

Много пъти, когато човек иска да помогне на някого, получава само купища оплаквания и отрицателна енергия. Обградете се с положително настроени хора и избягвайте онези, които ви изтощават.

2. Плащайте сметките си навреме

Да не дължите нищо на никого трябва да бъде мото в живота ви. Винаги връщайте дълговете си навреме. Дръжте се с другите така, както очаквате да се държат с вас.

3. Научете се да прощавате

Ако изберем да живеем с обидата, избираме да страдаме. Вместо да се тровите с омраза, изберете да простите и да продължите, независимо дали някой заслужава прошката ви. Направете го, за да дадете мир на себе си. Ще усетите какво бреме ще падне от гърдите ви.

4. Фокусирайте се върху това да правите нещата, които обичате

Понякога трябва да правим неща, които не обичаме, но, когато е възможно делегирайте задачите, които не обичате и се концентрирайте върху това, по което сте запалени.

5. Не се претрупвайте с вещи

Ако искате животът да тече, не се задръствайте. Преподредете спалнята или ремонтирайте килера. Изхвърлете всичко излишно. Домът ви е отражение на вашата енергия, а вехториите блокират естествения ѝ поток. Ако искате да проясните ума си, започнете да разчиствате пространството от ненужни вещи.

6. Не се бойте да посрещнете неприятностите

Не се крийте от конфронтации. Ако нещо ви тревожи, изразете го и го махнете от живота си. Не чакайте решението да падне от небето. Често то е съвсем наблизо – просто трябва да се огледате.

7. Наглеждайте здравето си

Дори и най-блестящият ум не може да се справи без добро здраве. Хората, които се грижат както за физическото си, така и за душевното си здраве, са много по-щастливи. Грижете се за себе си.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички