8 храни, които можете да си позволявате неограничено


8 храни, които можете да си позволявате неограничено
Снимка: iStock/Guliver

4364

Ако сте почитатели на здравословното хранене или пък сте на диета, сигурно ще се зарадвате да научите, че има храни, които могат да се консумират в неограничено количесто. Те са богати на фибри и същевременно са с малко калории, пише BrightSide.

Разбира се, все пак е препоръчително да се храните балансирано и разнообразно. Ето обаче някои от храните, които можете да си позволявате по-често.

1. Патладжан

Една порция печени патладжани на скара или на фурна съдържа 24 килокалории, така че можете да се наслаждавате на вкусния зеленчук без ограничения.

2. Целина

Стъблата на целината съдържат 95% вода. Те помагат за сваляне на излишните килограми и за детоксикация на тялото благодарение на диоретичния им ефект.

3. Цитруси

Голямо количество плодове не е за препоръчване, ако искате да свалите килограми, но цитрусовите плодове са изключение. Те са богати на фибри, флавоноиди и витамин С. Задоволяват апетита, помагат за храносмилането, черния дроб и доброто състояние на кожата и подобряват цялостното здраве.

4. Тиквички

Порция тиквички съдържа около 42 килокалории. Те нормализират съотношението сол-вода и подобряват функционирането на чревния тракт.

5. Цвекло

Цвеклото е източник на полезни вещества като магнезий. То помага за изгаряне на мазнините, укрепва мускулите, регулира кръвната захар. Средната порция съдържа само 40 килокалории.

6. Ананас

Вкусният плод е най-добрият приятел на всеки, който иска да свали килограми. Бромелаинът, който се съдържа в ананаса, активно разделя мазнините и подобрява метаболизма.

7. Зелена салата

Зелената салата е страхотен източник на фолиеви киселини и можете да я похапвате с тонове. В едно листо от маруля се съдържат само 3 килокалории.

8. Зеле или цветно зеле

Тези зеленчуци са съюзници в борбата с излишните килограми. Порция нарязано зеле съдържа само 7 килокалории. Разбира се, не трябва да ядете само зеле или цветно зеле, но лесно можете да ги включите в храната си няколко пъти в седмицата.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички