8 новогодишните решения, които биха направили 2015 успешна за вас


8 новогодишните решения, които биха направили 2015 успешна за вас
Снимка: Thinkstock

2307

Нова година, нов късмет, нова порция заричане, че ще бъдем по-добри, по-работливи, по-предприемчиви. За съжаление нерядко решенията, които хората взимат на 1 януари, не се изпълняват. Но пък ако дори не опитаме, няма как да постигнем каквото и да било. В случай, че още не сте набелязали целта си за 2015 г., имаме някои идеи, чието изпълнение би направило годината ползотворна за вас.

Овладейте ново умение. Човек не бива никога да спира да се усъвършенства. Може да започнете да учите чужд език, да се запишете на курс по танци или пък на някакъв, свързан с работата ви.

Откажете се от вреден навик. Да, те умират трудно, но организмът и портфейлът ще ви бъдат благодарни.

Не допускайте технологиите да обсебят живота ви. Опитвайте се да не посягате към телефона във всяка свободна минута. Или пък на няколко месеца си правете по една седмица почивка от социалните мрежи.

Старайте се да бъдете по-любезни с другите. В нашето ежедневие учтивостта е почти на изчезване. Хората са уморени и стресирани и често си го изкарват на непознати. Но не забравяйте, че една усмивка може да оправи нечий ден. Специално в службата доброто отношение към останалите със сигурност ще ви се отплати.

Отделяйте 30 минути на ден за разходка. Вместо да се потите във фитнеса, прекарвайте малко повече време навън.

Бъдете по-откровени със самите себе си. Признавайте си как се чувствате – ядосани ли сте, разочаровани, притеснени? Няма смисъл да се преструвате пред себе си. Само така ще преодолеете трудните моменти.

Бъдете по-спонтанни. Списъците и плановете помагат за продуктивността, но и лишават живота от едно от най-хубавите неща – изненадите. Правете по нещо извън графика отвреме навреме, за да стане ежедневието ви по-цветно.

Превърнете се в по-добър слушател. Както за близките, така и за колегите ви. Покажете, че искрено се интересувате от нещата, които ви споделят и те ще ви отвърнат със същото.

 

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички