А1 Лятна академия и необятните възможности за старт в кариерата


А1 Лятна академия и необятните възможности за старт в кариерата
Снимка: А1

1616

В днешния дигитален свят технологичните умения и професиите, свързани с тях, стават все по-популярни сред младото поколение и тепърва прохождащите професионалисти. Все повече млади хора се насочват към сферата, която предлага безброй възможности за развитие и вълнуващи предизвикателства.

Според данни на GWI от 2023 година за над 60% от поколението Z (а именно хората родени между 1996 и 2009 година) основна ценност е да успеят, да са финансово стабилни и да придобиват нови умения. Освен това, 40% от тях твърдят, че искат да бъдат първите, които пробват нови неща. Такива възможности дава А1 с традиционните си младежки програми – Лятната академия, целогодишната стажантска инициатива и практикантските обучения за ученици в гимназиален курс.

А1 e сред най-добрите работодатели в България и традиционно дава възможности на ентусиазирани и мотивирани да стартират професионалния си път в сферата. В началото на юли започна петото издание на А1 Лятна академия, в която експертите на компанията ще бъдат ментори и ще предават насоки, съвети и практически знания на общо 20 ученици и студенти, доказали своята амбиция за развитие и отличително представяне в различни образователни инициативи през годината. Младите хора се включват в специализираната програма по покана на А1 и са представители на различни училища и университети като Нов Български университет (НБУ), Университета за национално и световно стопанство (УНСС), Техническия университет-София и Факултета по математика и информатика (ФМИ) на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Националната търговско-банкова гимназия и др.

По време на Лятната академия, продължаваща до септември, участниците ще придобият практически опит в няколко направления според образователните си интереси – „Информационни технологии и дигитална трансформация“, „Мрежа и услуги“ и „Маркетинг“. Освен това, младежите ще могат да преминат и обучения по социални и технически умения, които ще им бъдат полезни във всяка сфера на реалната бизнес среда.

Менторите от компанията ще ги запознаят с различни ключови проекти и телекомуникации, компютърни мрежи, системно програмиране, бизнес, икономика и маркетинг, а най-добре представилите се от тях ще имат възможността да продължат кариерата си в компанията.

Лятната академия е част от редица младежки инициативи, които А1 развива през годините, сред които са целогодишна стажантска програма, партньорства с водещи учебни заведения, практикантски програми и много други.

  • Етикети:
  • А1

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички

Най-четени новини


виж всички