Ако преядете с тези 4 популярни храни, ще умрете


Ако преядете с тези 4 популярни храни, ще умрете
Снимка: Thinkstock

13009

Мислите си, че само екзотичната храна може да ви навреди? За съжаление това не е така. Дори някои съвсем обикновени съставки, които всички ползваме в кулинарията и обичаме, могат да ни убият, ако ги консумираме в прекалено големи количества. Даваме ви няколко примера.

1. Канела

Когато се консумира в големи количества и без течност, канелата може бързо да изсъхне и покрие дихателните пътища на тялото, което да доведе до кашлица, задушаване, запушване и дразнене в гърлото.

2. Люти чушки

Капсаицинът е активната съставка, която дава лютивина на чушката. При достатъчно високи дози може да забърза метаболизма и да причини възпаление на тъканите. Въпреки че високата доза може да ви убие, тялото е по-вероятно да реагира чрез изпотяване, задъхване и повръщане дълго, преди капсаицинът да доведе до фатални резултати.

3. Захар

Знаете ли колко бонбони могат да убият възрастен човек? Около 262 или малко над 5 кг захар. За да причинят смърт обаче те трябва да са изконсумирани едновременно, тъй като тялото няма да може да разгради количеството захар.

4. Маково семе

Слагаме ги на кифлички и соленки, но маковите семена се използват и за производство на хероин и опиум. Поглъщането на нормални количества от тях е безвредно, но съществува опасност за тези, които използват семената, за да направят домашен чай. Напитката може да има опасни нива на естествения морфин и кодеин.

 

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички