Доброволци откриха изгубения Сашко от Перник


Доброволци откриха изгубения Сашко от Перник
Снимка: Facebook

10729

12-годишният Александър от Перник, чиято съдба се превърна в главна тема в обществото ни през последните няколко дни, е открит невредим. Новината съобщиха доброволци, участващи в операцията по издирване. Малко по-късно следобед говорителят на главния прокурор Сийка Милева също потвърди добрата новина.

Момчето с аутизъм е намерено живо в труднодостъпна местност над Червена могила, община Радомир. Открили са го доброволци, които са членове на клуба по делта- и парапланеризъм в Перник. Сашко вече е откаран за прегледи в столичната болница "Пирогов", където ще остане до понеделник.

Сашко е намерен в планинско дере, на 7 километра от мястото, където е изчезнал, съобщиха хората, които са го открили. Спасило го е това, че се е движил. "Детето е боец", категорични са от полицията в Перник. Те увериха, че акцията по издирването му не е прекратена и е щяла да продължи колкото е необходимо.

Момчето е било изтощено, но контактно и е поискало вода. Спасителите са му дали вода и топли дрехи. "Детето е намерено, чакам го пред болницата", сподели пред NOVA бащата на момчето Александър Цветанов, който пътуваше към болницата. Вчера бащата обеща голяма парична награда за намирането на сина си.

Така спасителната операция, продължила 9 дни, приключва успешно. По издирването на 12-годишния Сашко бе проведена най-масираната акция досега в Пернишко. Освен сили на полицията, жандармерията, БЧК, спасителни служби, в издирването се включиха и хиляди доброволци. Сашко изчезна на 11 ноември при разходка в местната планина Голо бърдо.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички