Един от всеки седем жители на Хонконг е милионер


Един от всеки седем жители на Хонконг е милионер
Снимка: iStock/Guliver

7025

Хонконг е градът, в който живеят най-много богаташи в света. Населението му е 7,9 млн. души и един от всеки седем от тях е милионер. Там живеят и 93-ма милиардери, пише Business Insider.

Гъсто населеният финансов и производствен център е и най-скъпото място на света що се отнася до имоти. Средната цена на жилище там през 2018 г. е надхвърляла 1,28 млн. долара. Но преди да си помислите, че за ултра богатото население това не е проблем, имайте предвид, че Хонконг е дом и на много хора, които живеят в "нано апаратменти" или "домове ковчези" - съвсем малки пространства, които все пак им струват хиляди долари. 

В Хонконг имоти имат най-богатите азиатци. Създателят на Alibaba Джак Ма например живее в континентален Китай, но притежава имение за 191 млн. долара в мегаполиса.

Най-престижният квартал се нарича The Peak, намира се на възвишение и е пълен с охрана - очаквано предвид, че го обитават само милионери. Къщите там достигат и 400 млн. долара.

По отношение на луксозните стоки Хонконг е вторият най-скъп град след Шанхай. Ресторантите също държат сериозни цени - вечеря за дванадесет души в един от най-луксозните струва близо 4000 долара.

 

 

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички