Екип Синьо на ОББ и ДЗИ направи Витоша по-зелена


Екип Синьо на ОББ и ДЗИ направи Витоша по-зелена
Снимка: ОББ

917

1000 фиданки от вида обикновен смърч бяха засадени от служителите на ОББ и ДЗИ. В акцията се включиха над 200 доброволци от KBC Group в България. Силният син екип бе подкрепен от деца, членове на семействата на служителите, приятели и домашни любимци. Зеленият празник започна с много настроение и усмивки над софийското село Железница. Водещият на събитието, популярният актьор Николай Дограмаджиев, представи пред събралото се множество инициативата, условията при които ще се работи на терен, както и забавленията, предвидени за най-малките доброволци.

„Устойчивото развитие и опазването на околната среда са основен фокус в нашата дейност. Щастлив съм, че служителите на ОББ и ДЗИ разпознават ангажимента на нашите компании като свой собствен ангажимент. Поздравления за всички над 200 служители и членове на семействата, които участваха в засаждането на още една Синя гора в събота. Благодаря ви за съпричастността!", поздрави участниците Питър Рубен, председател на Кънтри тийма на KBC Group в България и главен изпълнителен директор на ОББ.

Това е поредната гора, която служители на KBC в България засаждат. Миналата година ОББ засади 8721 акациеви фиданки на площ от 17 дка в с. Голема Раковица, с което укрепи склон над пътя до селото.

Тазгодишният проект също е по-специален, защото в началото на годината ОББ проведе кампания в подкрепа на биоразнообразието и опазването на околната среда сред клиентите на банката. Те бяха провокирани да попитат умния дигитален асистент Кейт за инициативата и да отговорят на три въпроса, свързани с биоразнообразието. Банката се ангажира, че за първите 1000 клиенти, които зададат въпрос, свързан с природата, ще засади по едно дърво.

Eнтусиазмът сред всички доброволци от Екип Синьо бе толкова голям, че всичките подготвени 1000 фиданки от ТП „Държавно горско стопанство София“ бяха засадени на определения терен. Времето се оказа съюзник на каузата и след слънчевия ден на залесяването заваля дъжд, който да полее и напои почвата за новозасадената гора.

Важното в кампаниите по засаждане на гора, които ОББ и ДЗИ предприемат, е, че те не свършват просто с акцията по залесяване. Банката ще продължи да се грижи за новата гора и през следващите години с почистване на терена, замяна на изсъхнали фиданки с нови, поливане, ако е необходимо, за да е сигурно, че гората ще се развие и ще се превърне в неизменна част от белите дробове на София и България.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80095
  • GBP
    1
    2.31794
  • JPY
    100
    1.16529
виж всички

Най-четени новини


виж всички