Ето защо предстои бум на сватбите през 2024 година


Ето защо предстои бум на сватбите през 2024 година
Снимка: iStock

5464

Очаквайте много повече коркови тапи от шампанско да изскочат през 2024 г., тъй като се очаква годежите да набират скорост след спад, предизвикан от COVID пандемията.

Според Signet Jewellers, най-голямата компания за бижута в САЩ, пандемията е понижила продажбите на годежни пръстени, тъй като връзките се поколебаха или изобщо не процъфтяха заради локдауните и затварянето на хората по домовете, съобщава CNN.

След това тази тенденция създаде „пропаст в годежите“, тъй като двойките се сгодяват средно около 3,25 години след като започнат да се срещат, според собствените данни на Signet.

Но с връщането на живота ни към нормалното, включително срещи, Signet (собственик на Zales, Jared, Kay Jewellers, Blue Nile и Diamonds Direct) каза, че затишието в предложенията се очаква да достигне дъното си тази година и годежите вероятно ще се възстановят от началото в началото на 2024 г.

„Covid създаде временно прекъсване на срещите. Бяхме предвидили, че ще видим затишие при сватбите, причинено преди няколко години от Covid“, заяви изпълнителният директор на Signet Вирджиния Дросос на презентация на компанията на глобалната конференция за търговия на дребно на Goldman Sachs в сряда.

„Около 2,8 млн. двойки се сгодяват средно всяка година в САЩ“, заяви Дросос. Миналата година броят им падна до 2,5 милиона. По думите ѝ тази стойност ще продължи да спада, за да стигне до 2,2 милиона през 2023 г., преди да се изкачи обратно и да се възстанови напълно през следващите 3 години.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

По колко пари е прието да се дава по сватби в различните страни

Модерни времена - да направиш сватбената си фотосесия в магазин на Apple (Снимки)

6 дрехи, които никога не бива да носите на сватба

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички