Фазите на детоксикация с DETOXANT


Фазите на детоксикация с DETOXANT
Снимка: Detoxant

4641

Пролетта е вече тук, а след нея бързо ще настъпи лятото. С промените в обстановката, около корона вируса, известен и като COVID 19, означава, че идва времето, в което трябва много да се пазим. Цялата тази обстановка прави настоящия период перфектен за подсилване на имунната система. И тук е моментът да поговорим за фазите на детоксикация с DETOXANT.

Очакващият пик се предполага да предстои, което държи в будно състояние и под известно напрежение всички ни.

Специалистите са категорични, че колкото по-рано човек се застрахова с детоксикацията с детоксант, толкова по-голям ще е шансът на организма му. Само така, той ще може да се пребори с кихането, кашлянето, хремата и другите симптоми на COVID - 19. Ето кои са четирите предпоставки, за да се случи това:

Детоксикация с DETOXANT

Има фактора, които определят, дали тялото ви може да се пречиства само или има нужда от вашата помощ. Процесът зависи от състоянието на имунната система, възрастта, генетичните заложби, начина на живот, професията, хранителния режим. От значение е и това, дали имате вредни навици като тютюнопушене и прекаляване с алкохол.

При здравите хора естественият детокс минава, през две фази. В първото нивото на ензимите, познати като цитохром Р450, намаляват или се оксидират и стават токсични.

Във втората фаза токсините се трансформират във водоразтворими съединения и се изхвърлят от организма, през урината или жлъчката. В случай, че тези процеси и органи са затруднени и тялото не може да се справи само, идват на помощ външни сили – Detoxant.

Продуктите за пречистване на организма от паразити и токсини, представят положителния резултат. Това се дължи на проведените редица научните изследвания в полза на детокса. Те сочат в плюс, поради изцяло природния им, натурален състав.

Фазите на детоксикация включват още:

От изключително голямо значение за засилване на имунитета и борбата с вредните външни и вътрешни фактори е здравословният начин на живот. В най-общи линии, той може да бъде сведен до следните фази:

Спорт

Многобройни изследвания са доказали, че редовните физически тренировки водят до подсилване на имунната система. Те увеличава производството на клетки, които се борят с инфекции и паразити.

Добрата новина е, че не е задължително да се занимавате с джогинг или с изтощителни упражнения във фитнес залата. Ползата от ходенето пеша и карането на колело, могат също до голяма степен да допринесат. Не забравяйте, обаче, независимо, какъв спорт практикувате да съобразите обстановка навън и да тренирате по възможност в домашни условия и безопасно.

Почивка

Научете се, да си почивате пълноценно. Това не само ще ви накара да се чувствате добре, но и ще окаже много позитивен ефект, над имунната система.

Проучванията са показали, че напрегнатата работа и стресът намаляват нивата на протеин. Той е отговорен за разрушаване чуждите тела, попаднали в организма.

Наред с това, когато човек е под стрес, обикновено се храни лошо, не спи както трябва и се отдава на нездравословни дейности. Сред последните са прекалена употреба на алкохол, например. Всичко това отслабва допълнително имунната система.

Постарайте се, да намерите най-подходящия за вас начин за релаксация и борба със стреса. Прибягвайте към Детоксант, колкото е възможно по-често. Особено ползотворно действие в тази посока оказват масажите, сауната, йогата, плетенето, подреждането на пъзели и т.н.

Сън

Ако не спите поне по 7 часа на нощ, може да сте сигурни, че имунната ви система ще отслабне. Това е в резултат на спад в нивата на хормона мелатонин. Последният се отделя в организма по време на сън. Освен количеството, обаче е важно и качеството на съня.

Спалнята ви трябва да е достатъчно тъмна, като през нощта не бива да светвате лампата, дори ако ставате, за да отидете до тоалетната.

Храна

Може да укрепите имунната си система не само с физически упражнения, а и с подходящи храни. Със сигурност така ще намалите риска от коронавирус, други вируси и настинки.

Време е да открием верните съюзници в това начинание!

Първото правило на здравословното хранене е: богато на белтъчини меню. В такова, задължително да трябва присъстват месо - пилешко, риба, бобови растения, яйца, кисело мляко. Освен че осигуряват основен „строителен материал” за имунната ни система, богатата на белтъчини храна, те съдържат и голямо количество витамини от група В, желязо и цинк, без които устойчивостта на организма ни е просто невъзможна.

В традиционната европейска кухня богатите на протеини продукти, заемат важно място. Съветът към почитателите на месото е да се избират по-постни пържоли.

Откажете се от полуфабрикатите и т.нар. фастфууд продукти! За по-възрастните хора и вегетарианците, избраната храна трябва да е достатъчно богата на белтъчини. Дневната норма на човек в зряла възраст е не по-малко от 90—120 г в средна порция месо.

Ето и няколко добри идеи за естествено засилване на имунитета, наред с Detoxant капки:

Тиквени семки

Още от деца си падаме по тях. Освен, че са вкусни, те са и изключително полезни. В половин чаша тиквени семки се съдържат 5 мг цинк!

Изследвания доказват, че хората с недостиг на цинк в организма (най-вече на зряла възраст), по-тежко понасят инфекциозните заболявания. Дневната норма за мъже е 14 мг, а за жените — 8 мг, но ако често боледувате, лекарите препоръчват да увеличите количеството до 25 мг.

Освен с тиквени семки, може да обогатите менюто с цинк, като похапвате морски дарове и нетлъсто говеждо месо.

Кисело мляко

Около 70% от клетките на имунната ни система се намират в червата. Следователно нормалният стомашно-чревен тракт е залог за надеждна защита от болести.

Киселото мляко помага за добрата микрофлора на червата. Съдържащите се в него полезни микроорганизми действат като истински санитари в стомаха. Те потискат размножаването на вредните микроби и дори на някои вируси.

Необходимата дневна доза от кисело мляко е 200 мл. И все пак, ако не успявате да си я набавите по естествен начин, винаги може да допълните хранителния график с хранителни добавки за пречистване от паразити и токсини. Детоксант може да поръчате и от официалната страница на сайта: detoxant.me.

Чесън

Суровият чесън е природният антибиотик с изключително силно бактерицидно и антивирусно действие. В него има серо съдържащи компоненти, които са богати на антиоксиданти. Една скилидка чесън е препоръчителната за дневните нужди на имунната система.

Надяваме се, че с тези съвети да сме били максимално полезни и пожелаваме да бъдете здрави във времената с върлуващия COVID-19.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички