Грешките, които да избягваме при избор на обзавеждане за баня


Грешките, които да избягваме при избор на обзавеждане за баня
Снимка: Sascha Westendorp / Pixabay

2193

Изборът на душ кабина и единодушното мнение за визията на перфектните плочки с вашия партньор не слагат на край на решенията, които трябва да вземете за новото обзавеждане за баня у дома. Изграждането на функционален и естетически издържан интериор в точно тази част на жилището е нелека и изключително отговорна задача. Особено трудоемка става тя, когато не използваме професионалната помощ на дизайнерите.

Специалистите от Смарт Кеър обаче са тук да ви дадат няколко важни насоки. Те ще ви разкрият кои са най-често срещаните грешки при избор на обзавеждане за баня. Ако успеете да ги избегнете, със сигурност крайните резултати, които ще постигнете, ще са много повече от задоволителни.

Всичко друго, но не и дървен под

Разбираме, че той много ви допада. Наистина, дървеното подово покритие придава особена харизма на мокрото помещение. Но с този естествен материал и с тази влага очаквайте много, ама наистина много проблеми в чистенето и поддръжката. Ако държите на дървени елементи в интериора, просто изберете модерен дървен шкаф за баня. Той ще постигне същия визуален ефект, но за сметка на това няма да се амортизира толкова бързо.

Липса на логично разпределение

Когато хаотично подредите отделните мебели за баня, крайната визия е лишена от индивидуален дух, а функционалността на помещението е тотално занижена. Съвременните дизайни за тази част от дома залагат на зонирането. Най-често то се постига чрез практични паравани за баня, преградни или мебели с разчупена визия и големи размер.

Недооценената ключова роля на осветлението

Според дизайнерите неправилно подбраните осветителни тела са сред най-често допусканите грешки в банята. Обикновено потребителите не осъзнават колко важни са те за мокрото помещение. Лампите са начин да обособите отделни зони в него, но също така могат изцяло да променят обстановката. Така например, твърде силното осветление потиска усещането за хармония и релакс в банята, а прекалено приглушеното може да остави в сянка миниатюрните, но задължителни и важни декори.

Свежият въздух като единствена алтернатива за проветряване

Ако в банята имате прозорец, чудесно. Този ретро, но завърнал се в 21-ви век тренд е изключително практичен и придава романтичен дух на помещението. Само че не е достатъчен да осигури максимална превенция срещу всички рискове от високата степен на влага. В съвременната баня монтирането на качествена система за вентилация е златно правило. Тя осигурява благоприятна кислородна атмосфера и намалява опасността от бактериални огнища, образуване на мухъл и други често срещани проблеми в мокрите помещения.

Не забравяйте, че без значение дали ще е банята или друга стая у дома, интериорът в нея трябва да бъде едновременно красив и функционален. Старайте се да не подценявате нито една от тези базисни характеристики.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички