Храна за бохеми: София има първия по рода си Food Hall


Храна за бохеми: София има първия по рода си Food Hall
Снимка: Bohemian Hall

15140

В София отвори врати първият по рода си food hall (място, което предлага храни и напитки от различни ресторанти). За този тип кулинарна формула са предпочитани начинаещи, малки и местни бизнеси. Именно това прави и Искрен Вълев с откриването на Bohemian Hall – събира 12 български бранда, пише Economic.bg.

"Идеята за food hall съществува от години в Европа и Америка. И така ми хрумна, че София има нужда от място, където под един покрив да се опитат различни кухни, от различни краища на света", споделя Вълев.

Интериорът на пространството наподобява английска гара с 12 станции и по думите на Вълев името също е в стила на стара бохемска София.

Богат опит от Ню Йорк до София

Собственикът на Bohemian Hall по професия е финансов консултант, дълги години учил и работил в чужбина. "Доста време работих във финансовата сфера в Ню Йорк и Лондон. От няколко години съм в България и се занимавам с финансово-консултантска дейност. Бих определил това мое странично занимание като бизнес с недвижими имоти, тъй като Bohemian Hall е фирмата, която изгражда обектите и предоставя под наем различни пространства на ресторантьорите", посочва Вълев.

По думите му такъв тип бизнес има бъдеще в България. Пространствата са алтернатива на традиционните ресторанти, като хората не са ограничени от едно меню и са в по-непринудена обстановка. "Имаше голям интерес от страна на българските брандове. Имаме два бранда, които са стартиращи, т.е. това им е първата локация. Останалите имат и други локации. Със сигурност подобен тип пространства имат място и в другите големи градове в България", споделя собственикът. София е сред топ 5 най-предпочитаните брънч столици в Европа

Разнообразие

Bohemian Hall предлага огромно разнообразие от храни и напитки – щандове с тайландска, италианска, хавайска, българска кухня – от сутрин до вечер. През уикенда се предлагат и "брънчове", а интересът на клиентите е голям. "Отворихме преди месец и сме изненадани от интереса, който имаме. Food hall е пълен от първия ден, в който отворихме. Виждаме много връщащи се клиенти, както и много нови клиенти. Работим от 9.00 до 22.00 ч., с изключение на уикендите – от 10.00 до 22.00 ч. Виждаме хора, които идват за брънч през уикендите, такива, които идват за обяд и традиционно е пълно вечерите", разказва Искрен Вълев.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Работещите в София вземат с 40% по-висока средна заплата от другите области

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички