И в Павел баня избраха Царица на розата


И в Павел баня избраха Царица на розата
Снимка:

7832

18-годишната Славена Дончева от град Павел Баня, област Стара Загора, бе избрана от общо 11 претендентки за царската корона на грандиозен спектакъл, който приключи късно снощи. Подгласнички на Царицата станаха съответно Юлиана Тръпчева на трето и Теодора Нанева на второ място.

Момичетата дефилираха в три кръга, облечени в народни носии, спортно-елегантни дрехи и вечерно-официални рокли. Всяка от тях имаше възможност да се представи индивидуално пред публиката, като разкаже интересни факти за себе си.

Водещ на събитието бе по традиция Драгомир Драганов.

Съгласно статута, залегнал в избора, Царица Роза става представително лице на Община Павел Баня до следващия Празник на розата и минералната вода през юни 2016 и придружава кмета на официални срещи и делегации в страната и чужбина.

"Избор на Царица роза - Павел Баня" се реализира изцяло от служители на Общинска администрация, а сценарият, хореографията и режисурата бяха поверени на Недка Кавръкова, главен художествен ръководител на ансамбъл "Детелини", Павел баня.

Празничните прояви продължават и в следващите три дни с участието на специалните гости на Международния фолклорен фестивал, ансамбъл "Фантазия" от град Лиски, Русия. Акценти от програма са изборът на Царя на минералната вода в съботния ден, атрактивното кулинарно шоу "Селски дворове", което ще събере представители от всички населени места на общината, както и празничното шествие с участие на карнавални и танцови колективи.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички