Инфраструктура на зарядните станции за електрически превозни средства


Инфраструктура на зарядните станции за електрически превозни средства
Снимка: Pexels.com

2562

Хората залагат все по-често на електромобилите в днешно време. Размерът на пазара на зарядни станции за електрически превозни средства се очаква да нарасне от 2,115 единици през 2020 г. до 30,758 единици до 2027 г., което показва промяна на парадигмата от конвенционални превозни средства към електрически превозни средства. Разработването на адекватна инфраструктура за зареждане на електрически автомобили е от съществена важност, за да се отговори на нарастващото търсене на електромобили на пътя.

С внезапното нарастване на търсенето на електромобили производителите се фокусират върху превозни средства с батерии предвидени за дълги разстояния и инвестират в подобряването на инфраструктурата на зарядните станции.

Една от основните грижи на потребителите на електромобили е обхватът на движение на техните превозни средства. Това безпокойство сред клиентите не може да бъде компенсирано само с по-големи батерии за електромобилите или по-разширен обхват. Инфраструктурата за зареждане също трябва да бъде разгледана.

Доставчиците на решения за зареждане на електромобили се фокусират върху предоставянето на по-иновативни и надеждни решения за зареждане на електрическата мобилност, които помагат за създаването на цифрово пространство, свързващо превозни средства, сгради и комунални услуги. Електрическите превозни средства изискват компактни решения за зареждане на електромобили, които осигуряват по-бързо зареждане и стабилна свързаност в подкрепа на настоящите и бъдещите нужди на електрическите превозни средства.

Какви са режимите на зареждане на електромобилите?

Има различни режими на зареждане за зареждане на електрическите автомобили. Те се различават по отношение на безопасността, скоростта и мобилността на зареждането. 

При първия режим на зареждане се използва авариен кабел за захранване с променлив ток на електромобила. Просто включвате единия край на кабела за зареждане в контакта, а другия край в електрическата кола.

При този тип зареждане няма защитни мерки, които позволяват контрол и комуникация с електрическия автомобил. В резултат на това интерфейсът е активен през цялото време и защитата е нулева. По този начин аварийният кабел за зареждане осигурява минимална безопасност за дома, електрическата кола и човека, който зарежда електрическата кола. Интересен факт е, че зареждането в този режим е забранено в много страни.

Вторият режим се различава от първия по средствата за комуникация с автомобила, като същевременно предлага защита срещу токов удар. Това гарантира по-голяма безопасност за вас, вашия дом и вашия електрически автомобил.

При този режим на зареждане на електромобили, зарядната станция не е свързана с електрозахранването на сградата. Това означава, че можете сами да инсталирате зарядната станция. Също така може лесно да се извади от монтажната плоча на стената и да се използва в движение. Така че, ако искате да вземете зарядната си станция в къщата на приятел или на пътуване, това не е проблем. Важно е да се подчертае, че при този режим трябва да използвате специален кабел за зареждане.

Зареждане на електромобила в третия режим е един от най-често срещаните режими на зареждане с променлив ток. Той е подобен на втория режим на зареждане, като изключим това, че стенната кутия е свързана с електрозахранването на сградата. Следователно зарядната станция за режим 3 не е мобилна.

Докато при режимите от 1 до 3 променливият ток се преобразува в постоянен ток в превозното средство, при четвъртия преобразуването от променлив ток в постоянен се извършва в самата зарядна станция, а не в превозното средство, така че постоянният ток се подава директно към превозното средство.

Четвъртият режим на зареждане е известен като зареждане с постоянен ток.При него зарядното устройство изисква входно напрежение от 480 волта нагоре. Зарядните станции за постоянен ток са разположени предимно по магистралите и съществуват само като стационарни модели.

Всичко за компонентите на зарядната станция за електромобили от ЕХНАТОН

Зарядната станция за електромобили се състои от зарядно устройство, електрическа мрежа, измервателен уред, енергиен контролер, софтуерна платформа, мрежов оперативен център и други компоненти. Системата за съхранение на енергия в зарядната станция за електрически превозни средства се състои от три основни единици:

• батерия

• система за преобразуване на мощността

• софтуер

Като официален доставчик на решения за зареждане на електромобили от Schneider Electric и SCAME, компанията ЕХНАТОН разполага със специалисти, които ще ви консултират и ще ви помогнат в избора на оптималната за вас система. Водещата инженерна фирма вече насочва фокуса си към всички видове клиенти на пазара на решения за електрически превозни средства, като предлага най-съвременни, по-интелигентни, по-надеждни, по-достъпни и екологични предложения.

Най-новите решения за зареждане на електромобили имат компактен дизайн, висококачествени кутии, бързо зареждане и стабилна връзка.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83543
  • GBP
    1
    2.29006
  • JPY
    100
    1.19222
виж всички

Най-четени новини


виж всички