Изгониха камили от конкурс за красота заради ботокс и фейслифт


Изгониха камили от конкурс за красота заради ботокс и фейслифт
Снимка:

10983

Камили бяха изгонени от конкурс за красота в Саудитска Арабия, след като беше установено, че са преминали през фейслифт и ботокс. Странните участници са състезатели в ежегоден конкурс с многомилионна награда. Събитието е част от фестивала на камилите на крал Абдулазиз. Колко струва камилското мляко

Журито на конкурса в Саудитска Арабия е провело стриктно разследване срещу камилите, за които е било доказано, че са инжектирани с ботокс. Дисквалифицираните участнички са над 40.

Едномесечното събитие се провежда в пустинята североизточно от саудитската столица Рияд. На него участват и животновъди, специално отглеждащи камили, а наградата е над 66 милиона долара.

Съдиите определят победителя въз основа на формата на главата, шията, гърбицата, и походката на животното. Въпреки това, ботоксът, фейслифтингът и други козметични процедури за разкрасяване, са забранени.

В последните години властите засилват контрола срещу изкуственото разкрасяване на камилите.

Благодарение на „специализирана и напреднала“ технология, служители са установили, че животновъдите са разтягали устните и носовете на камилите, използвали са хормони за укрепване на мускулите, инжектирали са главите и устните им с ботокс, инжектирали и филъри за по-естествен младежки вид.

Развъждането на камили е индустрия за милиони долари и подобни събития се провеждат в целия регион. Невероятни бизнес (и не само) факти за Саудитска Арабия

През 2018 г. 12 състезатели бяха дисквалифицирани, защото бе доказано, че собствениците им са инжектирали ботокс на животните.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички