Женени сте за колега? Извлечете ползите!


Женени сте за колега? Извлечете ползите!
Снимка: iStock/Guliver

1939

Да работите на едно място със съпруга и съпругата си може да бъде изпитание. От една страна, може да заздрави връзката ви, от друга – да предизвика скандали на служебна тематика, от трета – да ви създаде проблеми в кариерата. Сайтът Entrepreneur дава няколко съвета за това как е най-добре да се държите в ситуацията: 

Наблюдавайте реакциите.

Работата с любимия човек дава възможност да видите друга негова страна, да опознаете още по-добре ценностите и характера му. Например ако той премине през някакъв провал, начинът, по който се справи с него, ще ви каже как ще понася трудностите в семейния живот в бъдеще.

Отделете професионалния от личния живот.

Когато работите с половинката си, двете страни на живота ви – служебна и лична, могат лесно да се претопят. Трябва да се научите да не носите проблемите от работата си вкъщи. Това може да бъде трудно, ако със съпруга/съпругата си имате разногласия в офиса. Старайте се да бъдете максимално искрени, но и да запазите уважение един към друг дори когато се критикувате. А у дома говорете колкото се може по-малко се работа.

Има и позитиви.

Обвързаните колеги се опознават много добре, научават силните и слабите си страни и очевидно споделят много интереси. Могат да проявят истинско разбиране към трудностите, през които преминава другият или към това колко време му отнема работата. Ако например решите да градите бизнес заедно, това ще създаде още по-здрава връзка помежду ви, тъй като ще се стремите към една и съща цел. Ще можете заедно да се учите, израствате и откривате нови неща.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички