Как да изберем обзавеждане за дома


Как да изберем обзавеждане за дома
Снимка: iStock

236

Въпреки че изглежда като лесна и забавна задача, изборът на обзавеждане за дома може да ви затрудни значително, предвид множеството фактори, които трябва да съобразите и голямото разнообразие от варианти на пазара.

Тази задача е отговорна и взетите решения трябва да бъдат информирани, споделят ото ИКЕА. Вижте основните аспекти от изборът на обзавеждане за дома, което да пасва на обстановката и да внесе уют и удобство във всяко помещение.

Предварителна подготовка

Има няколко задължителни принципи при предварителната подготовка, които ще ви помогнат да изберете оптималното обзавеждане за дома, споделени от Ikea.bg:

1. Планиране на пространството

Всяко помещение е ограничено, независимо колко е голямо. Поради тази причина трябва да съобразите важни фактори, като големина, височина, вътрешно разположение, къде са поставени вратите и прозорците, продълговата или квадратна е стаята. Вземете мерки на свободното пространство, които да ви бъдат водещи при избор на размера на мебелите. Така ще бъдете сигурни, че всеки модул може да се разположи правилно и да се използват всичките му функции.

2. Определяне на бюджет
Помислете каква сума сте склонни да инвестирате в обзавеждане. По този начин ще можете да се ориентирате по-добре сред богатата гама от предложения на пазара и ще имате ясна концепция какъв клас мебели и аксесоари търсите.

3. Идеи
Ако искате да постигнете модерен, стилен и функционален интериор, може да черпите идеи от различни източници. Разгледайте шоуруми, свържете се с интериорен дизайнер, ако искате да се допитате до професионалист, или действайте според индивидуалните ви предпочитания.

4. Определяне на стил, който да следвате
След като сте разгледали различни варианти за проектиране на стаите в дома, е време да определите и стила, който искате да следвате. Помислете дали ще се съсредоточите стилово на едно място, или предпочитате да комбинирате мотивите.

Това са основните елементи от предварителната подготовка, които ще ви помогнат да вземете информирано решение при избор на обзавеждане за дома ви.

Избор на подходящи мебели

Когато предварителната подготовка и проектирането на дома ви вече са налице, е време да изберете и мебелите, с които да изпълните плана си. Тук е важно да заложите на някои ключови изисквания.

Качествени материали

Когато търсите мебели в каталозите на онлайн магазините, заложете на високо качество на материалите за изработка.

При избор на мебели обръщайте внимание както на вида на дамаската, така и на материалите, използвани за направа на конструкцията. Дебелината на плоскостите също е важна и можете да я вземете предвид при избора ви.

Модерен дизайн и цветове

Освен качество, търсете и естетика. Доверете се на утвърдени онлайн магазини, които разполагат с голямо разнообразие от артикули в категориите, за да изберете най-подходящите модели за дома ви.

Заложете на цветове на обзавеждането, които ще паснат на цялостната обстановка, включително стенната, таванната и подовата настилка и типа на стаята, която искате да обзаведете.

Функционалност

Много е важно да изберете обзавеждане, което да изпълнява ролята си напълно. Има и такива, чието предназначение е да осигуряват няколко функции, което е подходящо при ограничени пространства. С комбинирана функционалност са масите с регулируема височината и дължина, бюрата на същия принцип, разтегателните дивани и други.

Гаранция

Уверете се, че избраните артикули разполагат с гаранционен срок, от който да се възползвате при несъответствие и липса на търсеното качество и функционалност.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички