Как да изберем перфектната официална рокля


Как да изберем перфектната официална рокля
Снимка: evizabg.com

1222

Представете си момента, в който влизате в бална зала или червен килим и всички погледи се обръщат към вас. Изглеждате зашеметяващо, чувствате се уверени и удобни. Вечерната Ви рокля е като втора кожа – вталена, подчертаваща предимствата ви и придаваща блясък. Възможно ли е? Разбира се! Нашето ръководство ще ви помогне да намерите идеалната вечерна рокля. Ще ви кажем как да съобразите тоалета с фигурата си, какви тенденции са в сила на официалните партита и как да създадете незабравими стилизации. Убедени сме, че след като прочете нашето ръководство, всеки от вас ще може да се почувства като звезда на червения килим.

Вечерна рокля, перфектно прилепнала към фигурата - основни съвети от Евиза

Има няколко основни правила, които трябва да имате предвид, за да улесните избора си. Първо изберете рокля, която пасва на вашата фигура, а не обратното. Тялото ви е красиво точно такова, каквото е, така че изберете рокля, която го подчертава. Второ, обърнете внимание на формата и кройката на официалната рокля. Тези два елемента до голяма степен определят как ще изглежда творението върху вас. Роклята трябва да подчертава силните страни на вашата фигура и да ви кара да се чувствате добре в нея. Трето, материалът е от голямо значение. Изберете материя, която е удобна, дишаща и стои чудесно. Четвърто, дължината на роклята. Тя трябва да е подходяща както за повода, така и за вашия ръст и предпочитания. Това са някои основни съвети, които ще ви помогнат да намерите вечерна рокля, която идеално подхожда на вашата фигура.

Рокля за официални поводи

Вечерната рокля трябва да бъде съобразена предимно с характера на събитието. Дали е бал, изискано парти или официална бизнес вечеря? Всеки от тези случаи изисква различен тип облекло. На black tie дрескод партитата обикновено се изискват дълги вечерни рокли, понякога и рокли с дължина до коляното. Но в случай на бяла вратовръзка, най-официалният тип парти, единственият подходящ вариант е дълга вечерна рокля. За официалните бизнес вечери правилата не са толкова строги, но елегантността и професионализмът трябва да са на първо място. Друг ключов аспект е цветът на творението. За официални поводи си струва да заложите на приглушени цветове. Черно, бежово или тъмни нюанси на червено и зелено винаги ще бъдат добър избор.

Как да изберем официална рокля за фигурата?

Всяка фигура е различна и всяка заслужава рокля, която да подчертава нейната красота. Ако имате фигура пясъчен часовник, т.е. пропорционално оформени бедра и рамене с ясно очертана талия, изберете рокли с изрязани на талията или рокли с опаковки. При дамите с фигура тип „ябълка“ добре ще стоят разкроените рокли с V-образно деколте, което оптически ще отслаби силуета. Ако фигурата ви прилича на круша (по-широк ханш спрямо раменете), си струва да заложите на рокли, които придават обем в горната част на тялото. Творенията с декоративни ръкави и деколтета ще бъдат перфектни. От друга страна, за дамите с правоъгълен силует, характеризиращ се с горе-долу еднаква ширина на бедрата, талията и раменете, препоръчваме рокли, които добавят извивки, например с изпъкнали поли или с декоративни елементи около бюста и бедрата. Не забравяйте, че ключът е да изберете рокля, в която ще се чувствате удобно и красиво.

Какъв цвят официална рокля да изберете?

Цветът на творението трябва да съответства не само на вашия тип красота, но и на степента на официалност на събитието. Надежден избор винаги е класическото черно – универсално, елегантно и вечно. Става за почти всяко тържество, а също така лесно се комбинира с аксесоари. Ако предпочитате нещо по-ярко, бежовите или пастелни нюанси могат да бъдат чудесен избор, особено за пролетни или летни събития. Червеното е избор за смели жени, добавяйки чувствена нотка. Синьото, лилавото и зеленото са еднакво елегантни, но малко по-малко официални. Те могат да бъдат интересна алтернатива на черното или бялото. Металните цветове, като злато или сребро, ще добавят блясък и са идеални за бляскави поводи.

Колко дълга трябва да бъде една вечерна официална рокля?

Изборът на правилната дължина на вечерна рокля зависи от няколко фактора: официалността на събитието, времето на годината и, разбира се, вашия личен стил и комфорт. За най-официалните поводи, като балове, церемонии или важни тържества, дългата рокля до земята ще бъде най-подходяща. Тази дължина придава елегантност и сериозност, а също така създава ефектна, класическа визия. Ако събитието не е толкова официално, можете да помислите за рокля с миди дължина , която е с дължина около прасеца или до коляното. Тази дължина е перфектен компромис между официалност и комфорт, като в същото време е много модерна и женствена. По-къси роклиса запазени за по-малко официални поводи като коктейли или вечерни социални събирания. Добре подбраната дължина на вечерната рокля трябва не само да подчертава силните ви страни, но и да ви кара да се чувствате уверени и удобни.

Можем ли да облечем официална рокля в ежедневието

Всяка от нас има вечерна рокля в гардероба си. Но носили ли стя някъде, освен за големи събития? За да промените зададения и характер, са достатъчни малки промени под формата на добавки. Проверете сами колко лесно е да направите от него модерен и модерен ежедневен тоале. Гарантираме, че и двете версии ще ви придадат шикозен външен вид.

Миди рокли в ежедневието

Вечерната рокля се свързва главно с ходене на парти, раут или гала вечеря. Вероятно никога не сте се замисляли да го направите по-небрежен. И всичко това благодарение на факта, че класиката никога не излиза от мода. Въпреки че тенденциите се променят всеки сезон, някои стилове не напускат нашите гардероби. Можете да направите същото и с вечерна рокля! Можете да я използвате като основа, благодарение на която винаги ще бъдете актуални. Семплите кройки са идеални за всеки повод, подходящи за жени от всички възрасти. Ако обичате модните предизвикателства, опитайте нашия трик и добавете към официалната рокля класически широк колан, завързан на възел. Гарантираме ви, че няма да останете незабелязани!

Ежедневни вечерни рокли от Евиза

Винаги елегантни, вечни и универсални, този сезон те са разчупени с овърсайз сако и бели кецове. По този начин роклите, считани преди за вечерни, придобиват втори живот. В тях можете успешно да отидете на среща или на кино. Когато ги съчетаете с модерните този сезон плетени джапанки, ще получите перфектен тоалет за вечерна разходка на плажа. Ето един лесен начин да бъдете бляскави, дори в нормален, сив ден.

Ежедневната вечерна рокля спря да напуска гардероба само вечер. Това е униформата на независима, уверена в себе си жена, която харесва модата в нейния нетрадиционен вариант. В това издание никой няма да ви обвини, че сте прекалено горещи. Постарайте се тоалетът ви да бъде цветен, пълен с живот и най-вече да отразява вашия характер. Носете го с балетки, кецове, каубойски ботуши или високи ботуши. Облечете палто, сако, яке или дори пуловер. Миксът от тенденции и интересни комбинации е най-силното влияние този сезон. Възползвайте се от съветите на дизайнерите на Евиза и бъдете неотразими.

Използвайте всяка възможност, за да съчетаете собствения си гардероб! Време е модерните момичета да носят елегантни рокли с изящество не само вечер, но и да блестят в тях през деня!

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички