Как да почиствате различните части от едно наргиле


Как да почиствате различните части от едно наргиле
Снимка: Nargile.bg

656

За никой не е тайна, че наргилето трябва да бъде добре почистено и поддържано. Само така може да си осигурите максимално добър вкус и удоволствие с него. Колкото и странно да звучи, почистването на наргилето се извършва грешно и неоптимално от много хора. Затова може да се доверите на опита на експертите от Nargile.bg, които продават качествени наргилета вече редица години, и да използвате следните техники за почистване на различни части от наргилето.

Какви почистващи материали се ползват?

Почистването на наргилето става лесно и бързо, когато си осигурите правилните инструменти. За целта се нуждаете от почистващ препарат за съдове и четка с дълга дръжка за почистване на бутилки. Най-добре е да извършвате самото почистване над мивката.

Как се почиства основното тяло на наргилето?

Най-лесния начин за почистване на тази част от наргилето е да я отделите от основната конструкция и да сложите под течаща вода на мивката или в банята. Прекарайте малко вода през тялото на наргилето. Капнете малко количество от препарата за почистване на съдове в основното тяло. След това вкарайте четката и започнете да я въртите вътре. След няколко минути може да изплакнете обилно с вода. Уверете се, че сте изплакнали добре цялото количество от почистващия препарат, така че да няма остатъци от него. Може дори да накиснете цялото тяло на наргилето във вода за няколко минути, след което да го оставите да изсъхне.

Как се почиства вазата на наргилето?

Съществуват много различни видове вази. Те могат да са във всякакви форми и размери, но важното е, че почистването им става по един и същи начин. Отделете вазата и изпразнете водата от нея. След това налейте малко вода и почистващ препарат за съдове в нея. Следва обилно да забършете вътрешността с мека гъба или четка с дълга дръжка, в зависимост кое ви е по-удобно. Особено внимание трябва да обърнете на дъното на вазата. След като я забършете добре, следва да изплакнете вазата обилно с вода и да оставите да изсъхне преди следваща употреба.

Как се почиства маркуча на наргилето?

Преди да преминете към почистване на маркуча се уверете, че той е модел, който може да се мие. Все пак съществуват доста видове маркучи за наргилета, които всъщност не са предназначени за почистване. След това трябва да подходите внимателно, като за целта първо може да изплакнете маркуча с малко топла вода. Не е добра идея да пъхате четки и други твърди почистващи материали в маркуча, освен ако не са стриктно предназначени за тази цел. В противен случай може да нараните вътрешността на материала. След изплакването идва ред на изсушаването, което може да стане със специална въздушна помпа. Може да окачите маркуча да изсъхне, като насочите и двата му края надолу. Колкото до дръжките на маркуча, тях може да почистите с мека гъба и малко сапун.

Как да почиствате купичката за тютюн?

Преди да започнете да почиствате купичката трябва да премахнете фолиото и остатъците от стар тютюн. След това измийте купичката с топла вода. Обърнете внимание дали има залепени или загорели остатъци от тютюн. Може да ползвате гъба за да ги премахнете изцяло. Добре е през определено време да почиствате купата, като я оставите за няколко минути във вряща вода. След това я извадете и натъркайте хубаво с гъба и препарат за измиване на съдове. Това помага да се премахне изцяло миризмата и остатъците от тютюн върху тази част от наргилето.

Винаги помнете, че почистването на вашето наргиле и поддържането му в добър вид, ще ви позволи да се наслаждавате на повече добри мигове с него. Винаги използвайте правилните методи на почистване за да може по този начин да го запазите в най-добрия му вид за по-дълго време. 

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички