Как да постъпим при нужда от ремонт на покриви?


Как да постъпим при нужда от ремонт на покриви?
Снимка: iStock

1572

Всяка година много семейства решават да направят ремонт на дома си. Едно от най-важните неща свързани с грижата за цялата сграда е здравината и устойчивостта на покрива. Когато трябва да отсеете различните оферти, които сте събрали, изберете фирма за ремонт на покриви, която ви гарантира прецизност и бързина на услугата. Добрите професионалисти разполагат с добре обучени строителни бригади, ползват качествени материали и ще извършат строително монтажните дейности в уговорения срок. При подписване на договора, бъдете внимателни и четете подробно всичко, за да няма в последствие неприятни изненади, казват от Нова Билд.

Как да изберем най-добрата оферта за ремонт на покрива?

Щом ви предстои да изберете строителна компания, която да направи ремонт на покрива, трябва много внимателно да обмислите всички детайли. Това е една комплексна услуга, включваща различни етапи по строително-монтажната работа, така че е важно да разговаряте със специалистите и да разберете повече подробности за условията. Препоръчваме ви да се фокусирате върху следните ключови моменти:

  • проверете, какво включва крайната цена – питайте спокойно за нещата, които не са ви ясни, защото вие правите инвестицията и има значение, колко ще платите. Офертата, която ви предлага фирмата, може да съдържа цената на материалите, но е възможно сумата за която говорите да е само заплащането за труда. Това е важно да бъде обсъдено предварително;
  • информирайте се за качеството на материалите, които ще се използват при ремонт на покрива – характеристиките на използваните материали са от основно значение за крайния резултат и затова колко здрава ще бъде конструкцията;
  • попитайте за предварителен оглед - лицензираните фирми винаги предприемат тази стъпка, преди да направят конкретна оферта. Много е важно да се уточним, какви са повредите и как ще се действа занапред с ремонта;
  • уточнете условията по офертата – важно е да сте сигурни в това, какви строителни дейности ще се извършват, дали ремонтът на покрива ще бъде частичен или ще се пренареждат керемиди и ще се подменят улуци. Коректните строителни фирми се разпознават и по това, колко подробно обясняват на клиентите си всички стъпки и детайли свързани с услугата.

Не винаги ниската цена е причина да се доверите на конкретни майстори. Изберете оферта в средния ценови клас, за която сте сигурни, че включва използването на подходящи и устойчиви материали. Хората ангажирани с ремонта на покрива, трябва да имат достатъчно голям опит в тази сфера и най-вече много доволни клиенти.

Какво да очакваме от фирмата изпълнител?

Строителните компании с дългогодишен опит изключително държат на своите клиенти и на това, те да останат доволни от финалния резултат. Точно поради тези причини, ще отделят най-голямо внимание на предварителния разговор и огледа, от които зависи как ще протече цялостният процес по ремонта на покрива. Здравината на конструкцията има ключова роля за това, тя да издържи на времето, но също се обръща внимание на крепежните елементи и керемидите.

Обмисля се много подробно дори и най-малкият детайл, защото услугата е комплексна. От прецизната планировка зависи да имате спокойно ежедневие години наред и домът ви да е предпазен от наводнения, пожари и други климатични условия. Добрият строител ще ви насочи и към достатъчно качествени материали на водещи компании в бранша, които също допринасят за устойчивостта и здравината. Налага се да уточните и наклона на покрива както и специализираната настилка, която ще се постави.

В случай че наклонът е прекалено малък, ще ви бъде препоръчано използването на хидроизолация. Съветваме ви да се доверите на компетентното мнение на майсторите, защото те се занимават с подобни ремонти ежедневно и много добре познават всички тънкости на процеса. Компанията с богат опит си личат по това, че имат индивидуално отношение към всеки клиент и се стремят той да остане доволен.

Защо да се доверим на доказани професионалисти?

Ремонт на покрив не се прави толкова често и щом се налага да се занимавате с нещо подобно в момента, отделете нужното време да проучите фирмата, на която възлагате задачата. От Нова Билд препоръчват да наемете компания с богат опит, защото:

  • документите ще бъдат изготвени прецизно – договорът, който ще подпишете, е важен и в случая ще бъде подробен и коректен;
  • майсторите работят бързо и качествено – в добрите строителни фирми се наемат на работа само професионалисти с подходящите компетенции;
  • съобразяват се с желанията на клиента – след като проведете разговорите последната дума е ваша.

След приключване на всички ремонтни дейности ще имате здрав и стабилен покрив, на който може да разчитате във времето. За да сте убедени в уменията на новите си майстори може да прочетете отзиви на техни клиенти и така да изградите по информирано мнение.

Какви са основните етапи свързани с ремонта на покрива?

Стъпките, които се предприемат при подобна услуга са много ясни и стриктни. Ще бъдете посетени от специалист, който да направи първоначален оглед и да установи проблема. След това получавате оферта изготвена въз основа на резултатите и уточнявате други детайли по услугата. Следващият етап се свързва  със строително-монтажните дейности според направените договорки. Накрая завършеният обект се издава и отново се прави заключителен оглед, за да се запознае клиента с работата на майсторите. Ще останете доволни от крайния резултат и ще се наслаждавате на уют и комфорт у дома.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички