Как лесно и бързо да изберем оферта за екскурзия в чужбина?


Как лесно и бързо да изберем оферта за екскурзия в чужбина?
Снимка: iStock

461

Едни от най-вълнуващите моменти за всеки са тези, когато планира следващата си ваканция. Преди да изберете, в коя държава да прекарате няколкото почивни дни, е добре да съберете допълнителна информация и да разгледате повече оферти за екскурзии. Туроператорите ви представят различни пакетни цени, които включват настаняване в хотел, трансфери, организиран транспорт и екскурзоводско обслужване. Професионално планираните екскурзии са най-добрия избор, който можете да направите, защото не поемате никакви ангажименти, а само се наслаждавате на почивката си.

Как да изберем най-подходящата оферта?

Ако все още се чувствате объркани, за това коя държава искате да посетите, ще се опитаме да ви помогнем с няколко полезни насоки. Съветваме ви да разгледате всички оферти за екскурзии в чужбина и да обърнете специално внимание на следните детайли:

  • какъв е вашият бюджет - това е първият ключов въпрос, който ще ви насочи към конкретната дестинация. Всеки знае, че екзотичните места са и по-скъпи. Щом се намирате толкова далеч от родината е нормално, да носите и повече пари за непредвидени разходи, допълнителни активности и други;
  • изберете транспорт - това може да бъде автобус или самолет. Има опция да посетите повече държави по време на своята екскурзия, ако пътувате с автобус. От друга страна хората, които очакват релакс и излежаване на някой плаж, вероятно ще изберат да пътуват със самолет;
  • определете с колко свободно време разполагате - от вашите ангажименти зависи, дали екскурзията ще бъде два-три дни или по дълго време. Има много изгодни пакети за тридневни екскурзии до близки европейски държави;
  • какви са вашите приоритети - има значение какво очаквате от пътуването. Някои хора биха прекарали цялото време в разходки и посещения на културно-исторически забележителности. Други обаче предпочитат да си почиват край басейн или на плажа, без да се ангажират с нищо друго.

Ако знаете, какви са вашите критерии и изисквания, специалистите в туристическата агенция много лесно ще ви насочат към правилната дестинация, казват от Travelessence.eu.

Кои дестинации са най-харесвани в момента?

Има определени страни, които привличат повече туристи и това е напълно нормално. Те се отличават с интересна култура, много забележителности за разглеждане, вкусна кухня и уютни хотели. Ще ви предложим няколко примерни държави, които могат да ви заинтригуват:

  • Египет - пирамидите са едни от забележителностите, които всеки има желание да посети. Най-големият град Кайро ще ви изненада със смесицата между различни култури и интересни обичаи. Мегаполисът е най-големият град в Африка и е нормално да привлича вниманието на хората. Бихте могли да направите и разходка по река Нил;
  • Испания - топла и красива страна, в която има наистина много архитектурни забележителности за разглеждане. Която и област на Испания да изберете за вашата екскурзия, ще останете приятно изненадани от отношението на местните, добрата кухня и интересните исторически обекти;
  • Гърция - нашата съседка е предпочитана за лятна почивка, защото предлага отлични плажове, море с кристално чисти води, множество живописни острови. Природата, спокойствието и хубавите хотели ще оставят у вас едни прекрасни спомени.

Много са красивите страни, които биха ви допаднали като дестинация за следващата ви екскурзия.

Какво трябва да предвидим когато се подготвяме за екскурзията?

Първо се фокусирайте към окомплектоване на необходимите документи. В зависимост от това, коя държава сте избрали ще ви трябва за европейските страни лична карта, а за останалите задграничен паспорт. Той е важно да има достатъчно място за печати, както и да е валиден минимум шест месеца от вашето заминаване.

Има страни, за които е нужна и виза, затова проверете предварително, къде трябва да си извадите такава. Винаги си носете средства за разходи от личен характер, защото не всичко е включено в пакетната цена. Пригответе си удобни обувки и комфортни дрехи, ако се очаква да правите дълги разходки. Една от най-предпочитаните и удобни вещи по време на екскурзия е раницата. В нея ще съберете важните за вас неща, пари и документи, които винаги ще ви бъдат под ръка.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички