Какви са новостите при откриване на течове?


Какви са новостите при откриване на течове?
Снимка: Thinkstock

1247

Професионалната диагностика, която се извършва в обекти със съмнения за водопроводни аварии е сред услугите, към които все повече потребители се ориентират. Прилагането на съвременния метод за откриване на течове има за цел да спести време и да осигури оптимална прецизност при локация на проблема с оглед минимални усилия при отстраняването му. По своите мащаби и специфика всеки теч се различава и това в крайна сметка може да доведе до трудности, които се отнасят до извършване на ремонтните мероприятия. Затова все повече социалисти и фирми, които работят в областта се фокусират именно върху техническото оборудване, с чиято помощ имат възможност да извършат с лекота отстраняването на аварията и да удовлетворят желанието на клиентите с минимум разрушения да бъде качествено решен проблема.

Приоритети на съвременното обследване

Диагностицирането с иновативен и високотехнологичен апарат определено ще ви спести време и усилия. Надеждното и високоефективно оборудване, което си набавят водопроводчиците не просто е насочено към това да се проведе експедитивно анализа на обекта и да се установи дали има и къде се намира теча. Прилагането на тези методи за локализиране има своите огромни преимущества както за самите специалисти, които се нагърбват със задачата така и за потребителите, за които ремонтите не са никак евтино перо от семейния бюджет.

Основните плюсове от използването на уреди, с които се установява местоположението на проблема се изразява в:

- Оптимизиране и съкращаване до минимум времето за търсене на точното място на аварията;

- Прилагане на индивидуален подход спрямо спецификацията на обекта;

- Не се налага да бъдат извършвани каквито и да било демонтажни и разрушителни мероприятия, които да причинят материални щети върху имуществото;

- Прилага се при обекти с трудна достъпност и големи квадратури;

- В момента на обследването се установява наличието на конкретен проблем;

- В зависимост от използвания апарат за диагностика се гарантира до 98 % точно определяне мястото на аварията;

- Не е необходим голям брой специалисти, които да извършат услугата, а е достатъчно един обучен оператор да проведе анализа на обекта.

Използването на съвременни методи за извършване на такива диагностициращи дейности определено се характеризира с отличните си крайни резултати. А това е водеща причина потребителите да се ориентират към търсене на експерти, които са оборудвани с високотехнологични апарати.

Термокамери – уреди с много широк обхват на приложение

Един от апаратите, с които се откриват течове са термокамерите. Когато с просто око не може да се установи точната позиция на ВиК аварията професионалистите предпочитат да приложат диагностика именно с термокамера, тъй като определено уредите се характеризират с отличните си качества и свойства. Благодарение на тях успешно се локализират течове под подови настилки, стени, основи или други твърди и  висока плътност повърхности.

Действително високата точност, с която се установяват позициите на течовете с термокамери са в основата на това да бъдат предприети действия за по нататъшен ремонт, който вече включва и къртене. Важното е да подчертаем, че самото анализиране на аварията е:

- Безконтактно;

- Прецизно;

- Бързо.

Едва след като се установи местоположението на теча може да се пристъпи към къртене на облицовка, зад която е констатирана дефектна или спукана водопроводна тръба. Освен за течове благодарение на термокамерите се установяват и топлозагуби, което от своя страна би подобрило енергийната ефективност на даден обект.

Скъпа ли е апаратната диагностика?

Навярно се вълнувате колко би струвало коректното локализиране на теча. Откриването е в основата на това да се предприемат бързи и навременни мерки по отстраняване на аварията. Точно поради това е необходимо да се вземат предвид сравненията на цените, които ще платите при положение, че директно се пристъпи към безконтролно рушене, чиито мащаби не се знае до къде ще се прострат, посочват и от Смехомания.

Ролята на дистанционното откриване на течове е насочено към това да бъдат до минимум сведени разрушенията и да се спести време както и излишни разходи, които ще се наложи да заплатите. Накратко прилагането на високотехнологична апаратура несъмнено ще бъде значително по-евтиния начин да се стигне до съществото на проблема при ВиК системата на имота ви.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82056
  • GBP
    1
    2.27203
  • JPY
    100
    1.1701
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички