Какви са ползите от смяна на вертикални щрангове?


Какви са ползите от смяна на вертикални щрангове?
Снимка: Expert.bg

1057

В много стари сгради идва един момент, в който домоуправителят свиква Общо събрание, на което започва да се обсъжда евентуална смяна на вертикални щрангове. Домоуправителят съобщава ползите от този ремонт на съкооператорите, а те решават дали да дадат пари за него. Ако не знаете, какви са причините за подмяна на щрангове, то тогава прочетете статията докрай.

Какво печелим от смяна на вертикални щрангове?

На първо място ще имате по-ниски сметки за вода, тъй като дори и невидимите малки течове товарят портфейла ви. Това обаче е една малка причина да се замислите за необходимостта от смяна на вертикални щрангове във вашия дом. Трябва да се знае, че старите метални тръби корозират, а това значително уврежда водата и става причина да я използваме по-малко.

Ако заплатите на фирма за смяна на вертикални щрангове, ще получите спокойствието, че тръбите няма да се спукат, а това да доведе до течове и да наводни съседите ви. Такива неща са случвали нееднократно и повярвайте изживяването не е никак хубаво. Имате задължение да заделите средства, с които да заплатите за подмяна на корозиралите тръби, ако искате да живеете добре.

Някои хора чакат последния момент, за да се съгласят на смяна на вертикални щрангове, но ако помислим реално това е много грешно. Колкото повече време изминава, толкова по-лоши неща могат да се случат. Така например, ако наводните етажите под вас, ще се наложи да покриете щетите, а в много случаи те не са малки. По-добре сменете щранговете сега, за да се предпазите.

Защо да се доверим на нови вертикални щрангове?

Съвременните вертикални щрангове представляват полипропиленови тръби, при които няма риск от корозия и пропукване. Те са изключително здрави и имат дълъг експлоатационен срок. Тези тръби нямат нищо общо със старите метални щрангове, които се разсипват с времето. Това е достатъчна причина да обърнете необходимото внимание и час по-скоро да смените щранговете.

Има хора, които се притесняват, че не могат да отделят средства за този ремонт. Тук е мястото да напишем, че когато се предприема цялостна смяна на вертикални щрангове във входа на блока или кооперацията, фирмите предоставят съответните отстъпки и намаления за съкооператорите.

Обобщителни думи

В случай че сте прочели тази статия внимателно, то тогава със сигурност сте забелязали огромните ползи от смяна на вертикални щрангове. Не чакайте да ви подканят повече, а заедно с вашите съседи извършете този ремонт, за да живеете спокойно и да имате функционална ВиК система.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички