Какви са предимствата на професионалното циклене на паркет?


Какви са предимствата на професионалното циклене на паркет?
Снимка: Pixabay.com

1546

Подът е най-натоварената зона от всяко жилище и това неминуемо води до по-бързото й износване, в сравнение, например, със стените и тавана. Ето защо, ако сте заложили на паркет, няма как да очаквате, че без каквато и да била поддръжка, той ще стои винаги толкова красив, колкото при самото му полагане. Да, вярно е, че материалът се слави като един от най-издръжливите, но дългите години експлоатация неминуемо оставят своя отпечатък. Какво е решението?

Ако трябва да възстановите дървената настилка, услугата професионално циклене на паркет е най-удачното решение. Шлайфането ще ви помогне да възвърнете привлекателния вид на паркета и той отново ще радва очите ви дълги години наред. Целта на процедурата циклене на паркет е да се премахне износеният горен слой дърво и да се разкрие нов, красив такъв.

Но не се заблуждавайте – цикленето на паркет си е доста трудоемка задача. Много малко хора могат да се справят с нея самостоятелно, така че е по-добре да заложите на професионална помощ.

Преди директното лакиране на паркета е необходимо да се обърне голямо внимание на цялостното му полиране, което включва привеждане на покритието до перфектно състояние.

Циклене на паркет - задължително условие за грижата за паркета

След цикленето на паркета ще останете силно впечатлени от неговия нов вид. Премахват се успешно различни типове замърсяване, драскотини и други дребни дефекти.

Каква дебелина на слоя се отстранява при шлайфане?

При циклене на паркет се сваля от 0,1 мм от слоя, а колко точно трябва да се снеме от плоскостта се определя всеки път според ситуацията и причината, наложила шлайфането.

В 95% от случаите циклене на паркет се извършва не ръчно, а с помощта на професионални машини. Например, висококачествена обработка на крайните зони на пода е възможна само при използване на ъглошлайф, който по правило е достъпен само за специалистите.  

Ръчно циклене се извършва с помощта на помощни материали под формата на зърнести кожи на рула, държач за шкурка, скрепер за отстраняване на остаряла боя, като задължително се работи респираторна маска за осигуряване на адекватна защита на дихателните пътища.

Предимства на професионалното циклене на паркет

Машинният метод на циклене на паркет включва организирането на правилна предварителна обработка с помощта на многофункционална лентова паркетела в барабанен формат.

Работният процес изисква цял набор от специализирани подготвителни дейности, операции по дълбоко и грубо шлайфане, фина обработка, запълване на дефекти.

Като начало се прави щателна и щателна проверка на паркета във връзка с наличието на всякакви дребни естетически дефекти и повреди по него.

Ето защо цикленето на паркет с помощта професионалисти е универсален и най-добрият начин за възстановяване на оригиналната красота на подовото покритие и удължаване на неговия живот.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички