Какви сандвичи ядат в различните страни по света?


Какви сандвичи ядат в различните страни по света?
Снимка:

11064

Днес е официалният празник на третата по консумация храна в света - сандвича. Той е обичан от малки и големи, има милиони вариации и е подходящ за всяко време през деня. Подобно на други храни и сандвичите имат различни методи на приготвяне в различните краища на света, съобщава foodpanda. Вижте кои са някои от най-известните сандвичи в различните страни.

1. Индия: Вада Пав

Това е пикантен, зеленчуков бургер, съдържащ картофено кюфте, чесън и кокосов орех. В началото е бил сандвич, консумиран основно от бедни хора, но много бързо се превръща в любима закуска за всички прослойки и се предлага в 5 звездните хотели.

2. Малайзия: Роти Джон

Представлява франзела с омлет, лук и чили сос. Името му идва от производителя на чили сос- Роти Джон, който приготвял такъв сандвич за своите служители.

3. Виетнам: Банх

Банх е виетнамски вид хляб. Пълнежът на този сандвич е с майонеза, магданоз, чесън, краставици, тофу, свинско месо, сос от риба и малко шунка. Измислен е в началото на 20-те години от уличен търговец, който хранел войниците.

4. Япония: Кацу Сандо

Панирано свинско месо върху бял хляб и зеле. Сандвичът е измислен през 1899 година и се отличава със западното влияние в местната култура.

5. САЩ: БЛТ

Сервира се с препечен хляб и съдържа бекон, домат, маруля и майонеза. Това е най-популярният сандвич в Америка и за първи път се пише в медиите за него през 1950 година.

6. Мексико: Чермита

Чермита се прави с яйчна основа, бриош, авокадо, говеждо, сирене, лук, билки и салца.

7. Франция: Мадам Крю

Има две вариации на този сандвич - Мадам Крю и Господин Крю. Съдържат шунка, ементал, грюер и сос бешамел. Женската версия на сандвича има и чукнато яйце.

8. Близък изток: Фалафел

Фалафелът е една от най-популярните улични храни по целия свят. Направен от пържени топки месо, подправени с нахут, зеленчуци, лют сос, тахан и всичко това завито във вкусна арабска питка.

9. Германия: Фишбрьотхен

Сандвич, пълнен с риба(херинга), лук и кисели краставички. Консумира се основно в Северна Германия, поради близостта на региона към Северно и Балтийски море. Този сандвич е втората най-популярна закуска в Германия след вурстчетата.

10. Чили: Чакареро

Чакареро се приготвя от тънко нарязани и изпечени на скара пържоли, гарнирани с домат, чушка и зелен фасул. Известен е като фермерския сандвич.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички