Какво прави гумите Pirelli Cinturato P7 едни от най-добрите за лятото


Какво прави гумите Pirelli Cinturato P7 едни от най-добрите за лятото
Снимка: iStock/Guliver

3869

Изборът на летни гуми не е лесен, въпреки че много хора подценяват значението на приспособленията за шофиране през лятото. Истината е, че те са също толкова важни, колкото и тези, предназначени за зимни и влошени метеорологични условия, включващи поледици, дъждове, снегове и други. Сред най-добрите автомобилни модели, категоризирани като летни, се окачествяват тези на производителят Pirelli, а именно Cinturato P7. Можете да ги откриете в различните физически и онлайн магазини, където се предлагат на актуални и достъпни цени.

Какво е значението на летните гуми и с какво те ви помагат на пътя?

Летните гуми са важна част от оборудването на вашия автомобил. Лятото носи със себе си горещини, високи температури, които се отразяват на асфалтираните пътища, както и възможност за непредвидими валежи на дъжд. Най-съществените предимства, които летните гуми имат и с които помагат за безопасността на вашия автомобил и на самите вас по време на път, са:

 - С тях се спира по-лесно на мокър път – докато зимните модели са предназначени да се движат и да имат кратък спирачен път в условия на сняг, умерен дъжд или ледена настилка, то вариантите за лятото се справят отлично на мокри пътища. Спирачният път, в сравнение с този на моделите за зимата, е по-кратък, което ви осигурява възможност за бърза реакция.

 - Предотвратяват състоянието аквапланинг, което се явява много опасно – лятото и пролетта са сезони, характертеризиращи се с опасност от аквапланинг. Тази опасна ситуация може да възникне, когато на пътната настилка има прекалено голямо количество вода. Чрез наличието ѝ се формира голямо разстояние между настилката и протекторът на гумата. Това кара автомобила да губи баланс и контакт с пътя, което може да доведе до неблагоприятни ситуации. Добрите летни модели, каквито са Пирели Цитрунато П7 издържат до 80 км в час при наличие на голяма водна маса, преди да са в състояние на аквапланинг.

 - Носят комфорт по време на шофиране – докато при изработването на зимен комплект, всички характеристики и свойства на моделите са съсредоточени в създаването на безопасен продукт, удобството остава на заден план. Моделите, предназначени за топлите месеци от годината, са съсредоточени както в безопасността и устойчивостта на пътя, така и в предоставянето на комфорт по време на шофиране.

Не забравяйте да проверявате състоянието на наличния комплект гуми, с които разполагате. Важно е да следите дълбочината на протектора. Ако възлиза на над 4 мм, е време да смените стария комплект с нови Pirelli Cinturato P7.

Какви са характеристиките, с които разполагат гумите Pirelli Cinturato P7?

Тези средства за управление на автомобили са отличен избор за всякакви условия и дори всесезонно ползване. Pirelli Cinturato P7 са предназначени както за кратък, така и за дълъг пробег. Ако пътувате на големи разстояния, този вариант е точния за вас. Характерно за тях е че наличието им е обвързано с икономията на горивото, което се изразходва. В зависимост от степента на ефективност ще откриете различни класове – от A до G. Сцеплението при мокър път също се измерва по сходен начин, като почти всички модели са с отлични характеристики, отговарящи на клас A, B и C.

В зависимост от нивото на шума, който издават при движение, ще откриете модели, които са с минимално ниво на звука и средно.

Ефективността и високата производителност на Pirelli Cinturato P7 до голяма степен се дължат на характеристиките на протектора. Благодарение на дизайна на протектора, сцеплението което гумите Pirelli Cinturato P7 осигуряват е отлично.

Централните блокове също имат първостепенна важност при Pirelli Cinturato P7, както и външната част на гумите. Благодарение на устройството на централните блокове на Pirelli Cinturato P7, които се характеризират със значителна компактност и малък размер, външната част е по-стабилна, устойчива и надеждна.

Друга особеност, която притежават Pirelli Cinturato P7, са четирите надлъжни канали, с които разполагат. Те осигуряват стабилност при управление на мокър път, защото по време на валежи, бързо премахват течността от повърхността си.

Тези артикули се предлагат в различни размери, подходящи за типове коли, които могат да бъдат премиум и кросоувъри.

Защо Pirelli Cinturato P7 е най-добрият избор за вас?

За да се уверите в качеството на Pirelli Cinturato P7, което ще получите, закупувайки ги от вносители търговци, на първо място трябва да се запознаете с предимствата, които ще получите, правейки този избор:

 - предоставят отлично сцепление на превозното средство, независимо при сух или мокър път, като при налична влажност са устойчиви и позволяват отличен контрол върху автомобила. До голяма степен това се дължи на устройството на протектора, както и надлъжните канали, които бързо и качествено отстраняват водата, която попада върху повърхността;

 - благодарение на този избор, вие ще получите комфорт при шофира. Това се дължи на ниското ниво на шум, което ще получите при движение;

 - ниски шансове за деформация – сред най-често срещаните автомобилни проблеми, свързани с гумите, се отнасят до изкривяването им, която се изявява при завиване. Благодарение на устройството на централните блокове на Пирели Цинтрунато П7, шансовете за деформация са минимални, което ще ви позволява да правите отлични завои;

 - ще получите отлична реакция на гумите върху контрола на волана;

 - равномерното налягане, с което разполагат тези средства за движение, се дължи на иновативните материали, вложени в производството, които се пазят в тайна от производителя. По този начин моделите са по-износоустойчиви и имат дългосрочно полезно действие.

Избирайки този вариант за вашия автомобил, вие получавате контрол над ситуацията, отличен пробег, възможност за кратък спирачен път при нужда и максимално сцепление с пътната повърхност. Всички тези предимства ви осигуряват безопасност на пътя, което се явява най-важното условие, което трябва да следвате. Открийте подходящия размер за вашия автомобил и го оборудвайте за лятото, получавайки максимално високо качество.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички