Какво ще види най-богатият човек в света, ако посети най-бедния район в България?


Какво ще види най-богатият човек в света, ако посети най-бедния район в България?
Снимка: БГНЕС

12184

Най-богатият човек в света Илон Мъск изглежда наистина ще посети България, за да види Белоградчишки скали. Негови представители са направили резервация в един от най-добрите ресторанти, който е в близост да природната забележителност за 23 април 2023 г.

"Действително има направена резервация в нашия ресторант от неговия екип", потвърждава пред TravelNews Яна Руйчевска, един от собствениците на ресторант ONÀ в село Стакевци, община Белоградчик. Тя не разкрива името на човека, който е направил резервацията и дали е подписана с визитка с контакти и телефон. Руйчевска отказа да коментира дали не е възможно да е някоя шега.

Екипът на заведението също отбелязва, че е получил огромен брой съобщения и обаждания заради възможното посещение на Мъск, но няма как със сигурност да потвърди достоверността на направената резервация.

"Вчера сме го получили, развълнували сме се и сме го споделили с вас. Ние сме наясно, че е много възможно имейлът да не е достоверен и това не е проблем за нас. Няма да плачем. Сметнахме, че дори при най-малкия шанс това да е истина, заслужавате да го споделим с Вас. В никакъв случай не е с цел реклама, определено не ни е нужна! Откакто сме се върнали в България, нашата основна цел е, да помогнем за развитието на най-бедния регион в ЕС. Нашият регион! Вярваме, че поне в това имаме известен напредък. И дано всички проумеят, че не е нужно Илън Мъск да идва, за да ни ни покаже с какво разполагаме и какъв потенциал пилеем!", обясняват от ресторанта на страницата си във Facebook.

От първоначалния пост на ресторант ONÀ във Facebook се вижда, че човек, който се представя за част от екипа на Мъск, е изпратил брандирано със SpaceX писмо за потвърждение до електронната поща. Странното е, че от ресторанта се иска съдействието за визитата на Мъск, а не от правителството, тъй като милиардерът получи официалнa покана от служебния министър на туризма Илин Димитров. България покани най-богатия човек в света да види Белоградчишките скали

"И... да, в крайна сметка ще дойде. След такава масирана атака по всички фронтове и стотици съобщения - сговорна дружина, планина повдига (Мъск довежда). Поне знаем, че ще го нахранят добре. Filip Zahariev, браво! Сега остана да се подготвим за пристигането на най-богатия инфлуенсър в света", се похвали прибързано и министър Димитров. Засега няма официално потвърждение в социалните мрежи от милиардера и неговия екип, че ще посетят България.

Във вторник най-богатият човек в света сподели и реагира на публикация, изобразяваща природния феномен. Снимката е на крепостта "Калето" в Белоградчик и е направена от известния български фотограф Владислав Терзийски.

Новината за интереса на Мъск към природната ни забележителност предизвика истинска еуфория у нас - профилът на милиардера беше залят със стотици съобщения от българи, които го канят да посети страната ни.

Сред поканилите го са министърът на туризма Илин Димитров, представители на местната власт в Белоградчик, както и служебният вицепремиер по еврофондовете Атанас Пеканов. Това вероятно е допринесло за решението на най-богатия човек в света от негово име да бъде направена резервацията.

Какво ще види Илон Мъск в Белоградчик?

Ако в действителност милиардерът и неговият екип дойдат в Белоградчик и село Стакевци, е сигурно, че ще видят красивата крепост и природното чудо – Белоградчишките скали. Вероятно ще опитат и специалитетите на шеф Филип Захариев и ресторант ONÀ, който се бори за звезда "Мишлен".

Проблемът е, че ще видят и големите проблеми на най-бедния регион в ЕС – Северозападна България. Те ще усетят липсата на инфраструктура, асфалт, кални улици по Белоградчик и село Стакевци. Ще видят разбитата главна улица на селото и едни мижави 200 метра тръби, които не могат да бъдат подменени от дълго време.

Министърът на туризма Илин Димитров вчера покани Мъск в България, за да му покаже на живо Белоградчишките скали и крепостта около тях. "Написах му съобщение в Twitter и го поканих да посети България, като лично ще го заведа да разгледа нашата забележителост", заяви пред TravelNews министър Димитров. От Министерството на туризма днес ще изпратят и официална покана до Мъск.

Министърът посочи, че ще покани още в България Хидетака Миядзаки, създателят на видео играта Elden Ring, и нейния съавтор – популярният писател на фентъзи романи Джордж Р. Р. Мартин. Димитров ще награди с плакет българския фотограф Владислав Терзийски за снимката на Белоградчишките скали, която предизвика днес интереса на Илон Мъск.

Белоградчишката крепост и скалите е един от 100-те национални туристически обекти на България. От началото на тази година обектът е посетен от близо 70 000 български и чуждестранни туристи.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички