Какво трябва да знаят всички начинаещи във футболните залагания?


Какво трябва да знаят всички начинаещи във футболните залагания?
Снимка: Залози

1457

Футболът е най-популярният спорт за залагане в България. Всички популярни и нови пазари за футболни залагания могат да бъдат открити в редица онлайн букмейкъри у нас. Огромният обем от мачове помогна на индустрията да се разрасне и да позволи на залагащите да правят прогнози на множество пазари, като много сайтове за залагания предлагат специални оферти и конкурентни коефициенти. Доста промоции на elitbet.bg са свързани с футболните залози. Затова много начинаещи играчи избират новия букмейкър у нас за своите залози на футбол. Но преди да активирате бонусите и да започнете да залагате, прочетете тази статия, в която ще ви запознаем с най-важните неща около футболните залагания.

Как работят футболните залагания?

Коефициентите на футболните срещи се задават от букмейкър и представляват съотношението между залога и печалбите при даден резултат, ако искате да направите залог на него. Те се изразяват най-вече с десетични знаци – например 1.50, 2.00 и т.н. Например, ако заложите на коефициент 2.00 с 10 лева, то ще спечелите 20 лева. При залог от 5 лева на 3 коеф., ще имате печалба от 15 лева. Залогът на футболната селекция трябва да е печеливш, за да имате и печалба.

Всяка седмица има хиляди футболни мачове по целия свят, всеки с множество пазари за залагане в Елитбет и другите букмейкъри, предлагащи различни коефициенти за почти всяка селекция. Освен за крайния изход на мача, има пазари като например брой отбелязани голове, брой корнери, показани червени и жълти картони и индивидуални голмайстори. Всеки от различните букмейкъри има изобилие от съществуващи оферти за клиенти и конкурентни коефициенти, които са достъпни през цялата година. След като изходът от събитието бъде потвърден и вашият залог е печеливш, ще ви бъде изплатен първоначалният ви залог плюс печалбите от коефициентите, за което говорихме по-горе.

Има разнообразие от футболни пазари за мачовете

Всички сайтове за залагания в България предлагат редица видове залози, включително права колонка, където можете да комбинирате различни селекции, за да направите един голям коефициент, за да направите своя залог. Почти всички футболни пазари могат да бъдат включени в права колонка. Коефициентът на всяка селекция, избрана от вас, се умножава по останалите и накрая по сумата на залога ви. Комбинирането на вашите селекции увеличава риска, който поемате, но можете да използвате знанията си за двата отбора, за да създадете атрактивни коефициенти. Тук влиза и опцията Създай залог на футболни срещи. На един мач може да комбинирате голове, жълти картони, корнери и голмайстори, както и резултата от мача. Така може да създадете атрактивни залози на високи коефициенти. В началото съветваме начинаещите играчи да се придържат към единични залози с по-ниски суми.

Залогът за азиатски хендикап е много популярен във футболните залагания. Тук вашият избор има „хендикап“ за преодоляване и това, което прави залога уникален е, че елиминира възможността за равенство по отношение на залагането. Букмейкърите дават на всеки отбор цифра плюс или минус, за да обозначат техния хендикап. Това може да бъде хендикап за цял гол (като +1 или -2) или хендикап за половин гол (+0,5 или -1,5). Ако заложите на отбор с -1 хендикап, той трябва да спечели с 2 или повече гола, за да бъде уреден вашият залог като печеливш.

Във футболните залагания са атрактивни и залозите за играчи. Можете да залагате на различни резултати, като избора ви да бъдете първи или последен голмайстор в мача или да отбележи гол по всяко време в срещата. Коефициентът за вкаран гол по всяко време ще бъдат по-малък от първи или последен голмайстор, защото очевидно има по-голям шанс това да се случи.

Хазартът е само за възрастни и за забавление – играйте разумно!

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички