Камини с водна риза на дърва и въглища – допустим лукс за отопление на големи имоти


Камини с водна риза на дърва и въглища – допустим лукс за отопление на големи имоти
Снимка: iStock/Guliver

4148

Колкото по-голяма е площта на един имот то толкова по-разходоемко е за домакинството да осигури топлина и уют през зимата. За това пред собствениците на къщи и големи апартаменти стои въпросът, който се отнася до търсене на оптимално икономично решение, което цялостно да се погрижи за топлинната енергия във всяка една стая. А възможностите се оказват не малко, което идва да покаже, че специалистите от отоплителния сектор са помислили за различните категории домакинства спрямо спецификата на жилищата, които те обитават.

Пример за евтина първоначална инвестиция с дълъг експлоатационен период и разумни месечни разходи през зимата са видовете камини с водна риза на дърва и въглища. Независимо дали ще планирате по време на ремонта или на по-следващ етап ще ги изберете то това са сред приоритетните варианти за гарантиран комфорт и уют през студените месеци.

Потенциал на камините с водна риза

Самостоятелната къща на практика е доста по-студена през зимата в сравнение с температурата в един апартамент. Причините са очевидни – къщата е изложена от всички страни на атмосферните влияние и дори най-добра изолация няма как да защити на 100 % имота от „изстиване“.  А това от своя страна налага да се осигури такъв тип отопление, което да успее изцяло да обходи всяка една стая и така да подобри микроклимата във вътрешността на имота.

Точно тук идва ролята на камините с водна риза на дърва и въглища. Те са изключително мотивиращ вариант, който осигурява неповторим уют предвид живия пламък, който напомня за традиционното огнище. Формата на отопление тук залага на инсталиране на уреда в основното помещение и разпространение на топлинната енергия посредством монтирани радиатори в останалите части на имота. А това е потенциал, който:

- Свежда до минимум отоплителните разходи, благодарение на водната риза;

- Оптимално се усвоява топлинната енергия;

- Уреда не е сложен за използване и се базира на принципа на отопление с обикновена печка на дърва и въглища;

- Първоначалната инвестиция е евтина в сравнение с други алтернативни системи.

Камината в дневната е мечта за много домакинства. Ако имота позволява използването на такова решение съветваме ви да не се колебаете да изберете вариант с водна риза, който ще ви осигури цялостен домашен комфорт във всяка една стая с наличен топлоразпространител (радиатор или водна подова инсталация).

Три причини да изберете такъв уред

Използването на камина следва да бъде добре обмислено решение. Предвид осъвременяването на моделите все повече домакинства се оказва, че могат да се възползват от този невероятен комфорт. Ако все още имате известни съмнения относно използването на такива уреди то ще споделим три мотивиращи причини:

- Отоплението с камина с водна риза на дърва и въглища е изключително икономичен вариант за цялостен комфорт в дома;

- Уредите могат да се инсталират във всяка една зона, в която има наличен комин за свързване на димоотводната инсталация;

- Живия огън създава романтична и неповторимо комфортна обстановка.

Наред с тези стимулиращи факти ще споделим, че производителите на такива уреди представят атрактивни модели камини с иновативен и стилен дизайн. В зависимост от интериорната концепция можете да инвестирате в такава, която да се адаптира и да се превърне в ефектен отоплителен и декоративен акцент, споделят от Велика България.

Какво оскъпява инвестицията

Модерни или класически, в рустикален стил и много други идеи представят търговците на модели с водна риза на дърва и въглища. Разбираемо е дизайна по един или друг начин да повиши стойността на първоначалната инвестиция. Но предвид това, че уреда ща се използва за цялостно осигуряване на топлина идва да покаже, че се нуждаем не само от камина, но и от инсталация, която да осъществи топлинния пренос във всяка една част на имота.

Оскъпяването и повишаването на първоначалния одобрен разход от домакинството се дължи на:

- Избор на по-модерна и подобрена като способности камина;

- Инсталиране на подова инсталация;

- Използване на радиатори, които са по-иновативни и повишават енергийната ефективност на дома.

Инвестирайте разумно и изберете уред с водна риза, който дори да ви струва малко повече от очакваното ще гарантира икономично и комфортно посрещане на зимните месеци.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички