KBC Груп изключва нощното осветление на ОББ Милениум Център


KBC Груп изключва нощното осветление на ОББ Милениум Център
Снимка: KBC Груп

10926

Една от знаковите сгради в София – централата на ОББ и ДЗИ – няма да бъде осветена по досега познатия на столичани и гости на столицата ефектен начин. От 1 ноември фасадното осветление на ОББ Милениум център ще бъде спирано след 22:00 ч. Изключение ще бъде направено само през празничния период.

"В KBC Груп, като водеща банкова и застрахователна група в страната, всеки ден сме свидетели на предизвикателствата, пред които са изправени нашите клиенти, служители и общество в резултат на енергийната криза. Изпълняваме своя дълг в рамките на целта ни да намалим собственото си потребление на електроенергия и газ. Намаляването на осветлението на забележителната сграда, която използваме за наша централа, ОББ Милениум Център, през предстоящите зимни месеци е силен символ за нашата ангажираност и солидарност. Усилията ни биха проработили, само ако се ангажираме еднакво.", коментира Питър Робен, главен изпълнителен директор на ОББ и KBC Банк България и кънтри мениджър на КВС Груп в България.

Инициативата за изключване на фасадното осветление на ОББ Милениум Център през нощта е част от програмата на белгийската финансова група KBC в България (собственик на ОББ, KBC Банк България и ДЗИ) с цел изграждане на по-устойчиво общество и икономика с ниски нива на въглеродни емисии. През 2019 г. KBC Груп беше една от първите финансови институции в Европа, които подписаха Колективния ангажимент за действия в областта на климата под егидата на Програмата на ООН за околната среда.

Дружествата на Групата непрекъснато подобряват рециклирането на отпадъците и оптимизират потреблението на електроенергия, отопление, хартия и вода. Заедно с това те се стремят активно да подкрепят своите клиенти в техния собствен зелен преход чрез разработване на устойчиви финансови и инвестиционни решения, сред които агро калкулатор на въглеродни емисии, ипотечен кредит за енергийно ефективен дом, лизинг и застраховка на електрически превозни средства, отговорно инвестиране в устойчиви компании и други.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички

Най-четени новини


виж всички