Кога се нуждаете от адвокат по интелектуална собственост?


Кога се нуждаете от адвокат по интелектуална собственост?
Снимка: iStock

654

Интелектуалната собственост е едно сравнително ново понятие, което се използва у нас. То определя правата на създателя на едно творение. Както често обаче се случва не са малко неправомерните действия, които засягат икономически собствениците на интелектуален труд. Оказва се, че трети лица успяват да извлекат дивиденти от чуждите творения на човешкия ум и по този начин нанасят съответните финансови загуби и пропуснати ползи на създателя. Необходимостта от използването на услуги на адвокат по интелектуална собственост се отнасят именно до това да бъдат защитени от подобни неблагоприятни посегателства. Няколко са областите на приложение на такъв тип слуги и на тях ще акцентираме в днешната тема.

Приложение на услугите на адвокати

Хубаво е да имате предвид това, че има кой да ви защити в случай, че настъпят потенциални обстоятелства, които да накърнят правото върху интелектуалния ви труд. Две са основните направления, в които се осъществява правна защита по отношение на такъв тип области:

-        Индустриална собственост. Тя обхваща регистрацията на патенти на различни изобретения, търговски марки, географски наименования както и други индустриални означения;

-        Художествена собственост, при която обхвата е върху произведения на изкуството, аудио произведения, архитектурни, фотографски, изработка на компютърни програми и други.

Независимо от това какъв тип е вашия труд то необходимостта от адвокат се оказва особено полезна предвид това, че същия може да ви съдейства за изготвяне на заявки за регистрация на труда ви, издаване на лицензи, авторски права и други, които да гарантират собствеността ви върху съответния труд. Разнообразието от услуги прилага правни методи за защита, които осигуряват финансовата ви изгода от интелектуалния труд. Предвид това не бива да пренебрегвате услуги, чиято основна роля е именно в това да можете да си подсигурите една ефективна и сигурна рамка за гарантирана защита.

Набор от услуги, на които можете да разчитате

Ако сте творец, създател на иновативно съоръжение, което би улеснило работата в даден производствен сектор или индустрия то е очевидно, че имате нужда от това да защитите собствеността върху творението си. Услугите, на които можете да разчитате що се отнася именно до интелектуалната собственост се отнасят преди всичко до:

-        Регистриране на патент в България;

-        Регистриране на полезен модел;

-        Защита от нелоялна конкуренция;

-        Оценка на нематериални активи;

-        Авторско право;

-        Наблюдение на търговски арки и други.

Заложете на сигурната защита и гарантирайте финансовата си стабилност и рамки на използване на творението ви от други лица. Адвокатите по интелектуална собственост ще предоставят услуги, които са базирани на правото ви на защита от неправомерни действия срещу труда ви. Когато имате партньор, на който да разчитате то е очевидно, че изобретението или труда ви ще получат най-добра оценка и така ще можете да разчитате на оптимални финансови дивиденти.

На кого да поверите представителство и защита на труда си?

Въпреки, че не е кой знае колко популярно това понятие у нас то се оказва, че има доста консултантски компании, които предоставят професионални услуги, които се отнасят именно до това да се подсигурят правна защита на интелектуалната ви собственост. Но за да си гарантирате отлични условия и качествена услуга то съвета ни е да се възползвате от компания, която:

-        Има опит не само при регистриране на заявления, които са с обхват България, но също така могат да окажат съдействие пред Европейски институции, които се отнасят до патенти и други видове интелектуална правна защита;

-         Гарантират компетентност и конфиденциалност на предоставената информация;

-        Спазват законодателството и следят евентуални промени, които биха имали отношение към труда ви;

-        Предоставят пълно обслужване, което включва всички аспекти на защита и регистрация на вашето изобретение или труд.

Запознайте се с адвокатите в IPConsulting – консултантска правна компания, която гарантира защита на своите клиенти и се ръководи от техните основни приоритети.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички