Кои са най-ранобудните известни личности


Кои са най-ранобудните известни личности
Снимка: Getty Images / Guliver

4607

Английският вариант на българката поговорка „Рано пиле, рано пее“ е „Рано пиле, голям червей хваща“ и може би има доза истина в тази мъдрост. Ранното ставане е запазена марка на някои от най-успелите личности в света. Това им позволява да отметнат куп задачи, преди още слънцето да е помислило да изгрее. Всъщност в ранните часове на деня човешкото тяло и мозък са най-свежи и енергични, няма ги разсейващите елементи от работното ежедневие и това е идеалното време да се отдадат на креативно мислене и планиране или на спорт, за здравословен старт на деня. Това, че стават рано, не означава, че се лишават от сън. Напротив, всички успешни хора знаят колко важен е сънят за тяхната продуктивност, пише Business Insider. Вижте някои от най-ранобудните влиятелни хора в света и това може да ви накара да се замислите, преди да изключите алармата следващия път.

Мишел Обама (на водещата снимката). На всички е известно, че американският президент Барак Обама няма много време за сън, но малцина знаят, че и съпругата му е „рано пиле“. Първата дама на САЩ споделя в „Шоуто на Опра“, че нейният ден започва в 4:30 всяка сутрин със спорт. Преди да се събудят дъщерите ѝ и да трябва да се погрижи за тях, Мишел отделя време за себе си.

Тим Кук. Бившият изпълнителен директор на Apple започва своя ден в 3:45 ч. Преглежда електронната си поща за около час, след което посещава фитнес салон. След спорта е време за Starbugs, където с горещо кафе продължава с прегледа на пощата си. Едва след всички тези неща се отправя към офиса и започва официалният му работен ден.

Тим Армстронг. Бившият изпълнителен директор на Google споделя в интервю за The Guardian, че не е от най-големите почитатели на съня и става всяка сутрин между 5:00 и 5:15 ч. Използва ранните часове да спортува, да планира и да прекарва време с една от дъщерите си, която също е много ранобудна.

Джеф Имелт. Изпълнителният директор на General Electrics казва в интервю за Forbes, че денят му започва в 5:30 ч. с кардио. Преглежда вестниците и гледа новинарския канал CNBC, докато е на пътеката. Споделя, че е работил по 100 часа на седмица през последните 24 години от живота си.

Дан Лий. Директорът на NextDesk (световноизвестен производител на бюра) започва деня си много преди първи петли. Лий се събужда в 3:30 ч. и сутрешната му програма е следната: изпива 2 литра вода, 2 чаши кафе и здравословно смути. Следва 30-минутна разходка с кучето му, последвана от един час четене. В 5:15 той е вече във фитнес салона, където остава до 6:15 ч. Следващият един час посвещава на душ, бръснене и пътуване към офиса, в който се появява готов за работните предизвикателства точно в 7:15.

Джак Дорси. Създателят на социалната мрежа Twitter става в 5:30 ч., за да се отдаде на медитация и традиционния си 10-километров крос.

Робърт Алън Игър, по-известен като „Боб Игър“, става всяка сутрин в 4:30 ч., за да има време да помисли на спокойствие за бъдещето на Disney – компанията, която ръководи. Той споделя, че това е времето от денонощието, в което е най-продуктивен, защото всички „дразнители“ са сведени до минимум.

 

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички