Кои са причините да отоплявате имота си с котел на въглища и дърва?


Кои са причините да отоплявате имота си с котел на въглища и дърва?
Снимка: iStock

575

Ако сте от стопаните на големи имоти, които държат да осигурят ефективен контрол върху отоплението през зимата то е ясно, че ще предпочетете да използвате такива уреди, които са рентабилни. Предвид по-голямата квадратура е ясно, че вариантите за съоръжения, които могат да обхванат площта на дома ви не са много. Като ефективни и рентабилни за поддържане на приятна температура се оказват котли на въглища и дърва. Те се свързват с налична или новоизграждаща се система за отопление с радиатори за парно и така много равномерно биват отоплявани всички помещения в обекта. Защо котлите на твърдо гориво, изработени от стомана се разглеждат като един от приемливите избори, от които можете да се възползвате предстои да споделим в днешната тема.

Здравина, устойчивост и безопасност

Всеки тип имот си има своите особености и това до известна степен оказва причина да бъдат избрани едни или други уреди. За по-малки двустайни апартаменти например приоритетно и отопляването с климатик, тъй като уреда заема малко място и освен това поддържа чиста и благоприятна среда.

Не така лесно биха се справили стопаните на големи имоти като двуетажни къщи, вили, мезонети. В случая повечето на брой помещения идва да покажат, че се касае за търсене на решения, които имат значителен обхват за подсигуряване на по-ефективно отопляване. Затова използването на котел на дърва и въглища сред онези възможни приоритети, които се отличават със своите безкомпромисни качества по отношение на:

  • Здравина. Гарантирана е издръжливите висококачествени материали, от които са изработени съоръженията. Стоманените котли не без основание се разглеждат като една много ефективна и дълголетна мярка за перспективно експлоатиране на отоплителното съоръжение;
  • Устойчивост. Несъмнено устойчивостта на високи температури е причина да се възползвате от такива съвременни уреди, които са с докажат потенциал да създадат безупречни условия за качествено поддържане на постоянна температура;
  • Безопасност. Тя е най-важно по време на отоплителния сезон. Наистина няма как човек да избере уред без да е напълно наясно за начина, по който би си гарантирал отлични условия без да има риск от предизвикване на пожар или други инциденти.

Не е достатъчно само да искате хубав уред, с който да се топлите през зимата. Важна е да бъде перфектен за да сте сигурни в постигнатия резултат.

Насоки за подобряване енергийната ефективност

Ефективно отопляваните имоти са онези, при които с минимални разходи успявате да осигурите отлични условия през зимния сезон. Има няколко важни стъпки, които биха подобрили употребата на котел на дърва и въглища. Те са свързани с:

  • Инсталиране на съоръжението съобразно инструкциите на производителя;
  • Използване на дърва и въглища, които отговарят на изискването на самия уред и неговия капацитет;
  • Инвестиране в котел, който отговаря на стандарта Екодизайн, благодарение на който спестявате поне 20 % от разхода на гориво;
  • Заложете на модел с електронно управление, който позволява да се подсигурят по-добри условия за контрол на отоплителния процес.

Със сигурност решението за отопление не е толкова лесно. Но съвета от консултанти и специалисти би ви помогнал за да си подсигурите наистина ефективно и практично оборудван имот с подходящото съоръжение.

Решения за вашия дом

Колекцията от котли на дърва и въглища е доста разнообразна, посочват от Lasta. Представителите в търговската мрежа се класифицират по различни принципи. За да те напълно сигурен в ефективното решение и рентабилен зимен сезон е добре да фокусирате избора си върху такъв котел, който:

  • Подсигурява оптимално захранване на системата с топлинна енергия;
  • Отговаря като мощност на квадратурата на имота ви;
  • Изработен е от най-качествена и издръжлива стомана;
  • Придружен е от съответната производствена гаранция за качество;
  • Разполага с лесен режим за контрол на температурата.

За въпроси и получаване на подробна информация относно на-продаваните модели котли на въглища и дърва можете да посетите сайта на онлайн магазин BalkanEnergy.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички