Колко може да струва на Манчестър Юнайтед немислим обрат в Белгия?


Колко може да струва на Манчестър Юнайтед немислим обрат в Белгия?
Снимка:

3471

Победа за Манчестър Юнайтед срещу Брюж в плейофите за Шампионска лига може да донесе на клуба 100 млн. паунда. Благодарение на увеличаването на приходите от билети и телевизионни права, триумф над белгийците ще се превърне като финансова инжекция на „Олд Трафорд“ при завръщането на тима в турнира.

Първият двубой между двата тима завърши 3:1 в полза на „червените дяволи“. Днес предстои и реваншът като домакините от Брюж ще опитат да наваксат разликата.

Ако момчетата на Луис ван Гаал успеят да се клaсират измежду 16-те най-добри отбора, ще си осигурят близо 4 млн.паунда. Всяка победа в групите пък ще носи допълнително на отборите над 700 хил. паунда, докато премията за равенство ще в 365 хил. паунда.

Класирането за осминафиналите в Шампионската лига ще бъде премирано с 3.5 млн. евро (2,5 млан. паунда), а четвъртфиналистите ще получат по още 3.9 млн. евро (2,9 млн. паунда). За участие на полуфинал тимовете ще си разделят по 4.9 млн. евро. (3,8 млн паунда) Впоследствие загубилият финалист ще вземе "утешителните" 6.5 млн. евро, докато шампионът в турнира ще добави още 10.5 млн. евро (9,5 млн.паунда) към натрупаните до момента бонуси, съобщи УЕФА по-рано тази година.

Настрана от наградния фонд, английските клубове, включително Юнайтед, ще се възползват от мащабното увеличение на телевизионните предавания на мачовете, пише „Дейли мейл“. До голяма степен това е благодарение на телевизията BT Sport. Тя има подписан тригодишен договор с УЕФА, на стойност 897 млн. паунда, което е 2 пъти повече от сделката на платена Sky Sports.

Според „Дайли мейл“ всеки един от играчите на Юнайтед има клауза в договора си, според които заплатите им се повишават в зависимост от класирането на тима. Повишават се и разходите, свързани с полети, настаняване в хотели в чужбина.

Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Ед Удуърд посочи, че  резултатите на отбора през финансовата 2014/15 г. ще отразят пропуснатото участие в Шампионската лига. От клуба потвърдиха очакванията си годишни приходи да бъдат между 385 и 395 млн. паунда, което е с около 40 млн. паунда  по-малко спрямо предходната година.

Ван Гаал и отборът му със сигурност се надяват да триумфират в Шампионска лига, а със спечелването да си гарантират 100 млн. паунда, в които влизат търговките бонуси и продажбата на стоки.

Залозите за предстоящия сблъсък с Брюж са невероятно високи.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички