Къде се крие ключът към щастието в офиса?


Къде се крие ключът към щастието в офиса?
Снимка: Thinkstock/Guliver

2457

Не съществува универсална рецепта за щастие нито в личния, нито в професионалния живот. Има обаче определени фактори, които допринасят за това повечето хора да се чувстват добре. По отношение на работата сред тях са... почивките и музиката, сочи ново проучване на британската счетоводна организация AAT (Association of Accounting Technicians).

Анкетата разкрива, че за да се чувстват щастливи в службата, за трудещите се е важно да бъдат уважавани от колегите и останалите да се вслушват в идеите им. Не по-маловажни фактори за служебно щастие са удобният стол, забавните колеги, гъвкавото работно време и началникът, който знае името на подчинения.

Изненадващо, схемите за заплащане са извън челната десетка сред 40 фактора, обуславящи щастието в службата. Парите са едва на 11-о място по важност, точно пред удобните тоалетни.

Проучването насочва не само към щастието, но и към негативите на работата в офис. Оказва се, че един на петима анкетирани никога не е чувал "Благодаря" от шефа си, над 50 процента от служителите се чувстват недооценени и над една трета не са щастливи в службата.

"Резултатите от настоящото проучване показват, че професионалното щастие зависи от редица други фактори освен парите, които служителите носят у дома", казва говорител на организацията.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички