Метеорит падна в леглото на канадка, докато спи


Метеорит падна в леглото на канадка, докато спи
Снимка:

5276

Жена в Канада се събуди в пепел след силен взрив в стаята си и видя парче черна скала на възглавницата си, за която по-късно беше доказано, че е част от астероид, пише IFL Science, предаде БГНЕС. В Хърватия падна метеорит

Първоначално Рут Хамилтън смятала, че това може да е парче скала от близката кариера, но изследвания разкриха, че това е част от астероид, който е паднал там, където тя живее, в Алберта, в 23:30 ч., и по това време тя е спяла.

„Веднага скочих и запалих лампата, не можах да разбера какво се е случило“, каза Хамилтън пред Agassiz-Harrison Observer. 

Голямата дупка в тавана ѝ също била индикация, че нещото е дошло отгоре. Тя се обадила на Спешна помощ и полицията, а те – на близката кариера.

"Попитахме ги дали извършват взривни работи, но те казаха, че са видели силна светлина в небето, която избухнала и вдигнала шум", казаха от полицията.

Рут ще изпрати метеорита в Университета в Западно Онтарио, тъй като нейната застрахователна компания се опитва да разбере дали нейната полица покрива възможността за компенсация за такова природно бедствие.

„Единственото, което се сещам, е да кажа, че животът е ценен и може да изчезне всеки момент, дори когато мислите, че сте в безопасност и сигурност в леглото си. Надявам се никога повече да не го приемам за даденост. Динозаврите вероятно биха се съгласили", каза тя. Преди 13 000 години комета създава човешката цивилизация

Няма потвърден запис за убит от метеори човек, въпреки че има твърдения за много смъртни случаи в древни времена. Рут Хамилтън обаче не е първият човек, „пропуснат“ от космическо тяло. Миналата година къща в Индонезия беше ударена от метеорит с тегло 2 килограма. През 1954 г. жена в Алабама също е била ударена от метеорит.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички