Младите футболисти, които ни впечатлиха през 2020 година


Младите футболисти, които ни впечатлиха през 2020 година
Снимка: Gulliver/GettyImages

10468

И през 2020 година станахме свидетели на израстването на млади футболисти, които със сигурност ще имат страхотни кариери в бъдеще. Винаги има нещо специално в това да наблюдаваш развитието на талантите, които след години ще можем да определяме като “звезди”. А някои от тях вече са такива.

Днес ще ви представим част от младите футболисти, които истински ни впечатлиха през 2020 година. Междувременно сезонът продължава с пълна пара, а в WINBET бихте могли да откриете някои апетитни предложения за своя следващ залог.

Нека започваме!

Ерлинг Холанд

Не случайно започваме с 20-годишния норвежец от Борусия Дортмунд, който вече спечели наградата Golden Boy за най-добър млад футболист в настоящия момент. Откакто облече екипа на Дортмунд в началото на 2020 г., Холанд успя да реализира 33 гола в 32 срещи за новия си тим. Впечатляващо, нали? Рядко сме виждали футболисти на тази възраст, за които вкарването на попадения да изглежда толкова лесно.

Алфонсо Дейвис

Стигаме и до още един футболист от немската Бундеслига, но този път в редиците на шампиона Байерн Мюнхен. Също 20-годишен, канадският национал се превърна в основен футболист на баварския колос в левия фланг на защитата. Разполагащ с изключителна бързина и ловкост, Дейвис е истински кошмар за противника, когато се включи в атаката на своя тим.

Ансу Фати

Все още едва 18-годишен, Ансу Фати вече е титуляр в стартовия състав на своя клуб Барселона. А отскоро е и национал на Испания, печелейки доверието на селекционера Луис Енрике. В Каталуния вече гледат на Ансу като основна част от бъдещето на клуба, благодарение на неговия голов нюх, техника и умения да импровизира. През този сезон, преди да се контузи, младият нападател успя да вкара 5 гола в 10 мача за Барса.

Жоао Феликс

21-годишният Жоао Феликс бе закупен от Атлетико Мадрид с рекордна за клуба сума. В своя първи сезон Феликс имаше и някои слаби моменти, но от началото на настоящата кампания играе значително по-добре. Португалецът разполага с типични за иберийската страна техника и фантазия, като той все по-сериозно кара феновете да забравят напусналия Антоан Гризман.

Едуардо Камавинга

През тази година 18-годишният полузащитник на Рен дебютира за националния отбор на Франция, а бъдещето му вече се свързва с някои от най-големите клубове в Европа. Смята се, че Реал Мадрид е готов да инвестира почти 100 милиона евро в талантливия халф. Макар и все още тийнейджър, Камавинга е вече един от най-добрите играчи на своя пост във френската Лига 1, а бъдещето му определено изглежда бляскаво.

Педри

Стигаме и до още един футболист на Барселона, а именно - едва 18-годишният полузащитник Педри, който вече спечели доверието на наставника Роналд Куман и се превърна в титуляр за “лос кулес”. Дошлият от Лас Палмас младежки национал на Испания впечатли феновете със своята техника и увереност, които често са неприсъщи за толкова млади играчи. Привържениците обаче вече виждат в него достоен наследник на легенди като Шави Ернандес и Андрес Иниеста. Предстои да видим докъде ще стигне развитието му.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички