Мъск: Правете повече деца, иначе цивилизацията ще се разпадне


Мъск: Правете повече деца, иначе цивилизацията ще се разпадне
Снимка: Getty Images

6143

Милиардерът Илън Мъск призова хората да имат повече деца, тъй като според него на Земята "няма достатъчно хора". Той е категорично против твърденията, че планетата ни е пренаселена и трябва да се налжи контрол на броя на населението по целия свят.

"Няма достатъчно хора, не мога да го изразя достатъчно силно, няма достатъчно хора", заяви Мъск по време на бизнес форум, организиран от Wall Street Journal, където представи последната си иновация – Tesla Bot – който може да бъде заместител на човешкия труд.

"Толкова много хора, включително умни хора, смятат, че има твърде много хора в света и населението нараства безконтролно. Точно обратното е", посочи милиардерът, цитиран от британския вестник Independent.

През 2017 г. проучване на изследователи от Университета Лунд в Швеция установи, че дете, родено в развития свят, създава 58,6 метрични тона въглеродни емисии през всяка година от живота си. Учените препоръчват хората да имат по-малко деца като един от начините, по които да намалят емисиите на парникови газове.

Наскоро принц Хари и Меган Маркъл получиха награда от благотворителната организация Population Matters заради решението си да имат не повече от 2 деца. "Наличието на по-малко семейство намалява влиянието ни върху Земята и предоставя по-добър шанс за всички наши деца, техните деца и бъдещи поколения да процъфтяват на здрава планета", се казва в изявление на организацията.

Милиардерът с последната му жена - канадската певица Граймс

Мъск изобщо не споделя мнението на природозащитниците. "Мисля, че един от най-големите рискове за цивилизацията е ниската раждаемост и бързо намаляващата раждаемост. Ако хората нямат повече деца, цивилизацията ще се срине, помнете ми думата", подчерта създателят на Tesla и SpaceX.

Милиардерът има 6 деца: 17-годишните близнаци Ксавие и Грифин, тризнаците Кай, Саксон и Деймиън, които са на 15 години и бебе на една година, носещо странното име X A-12.

Запитан дали грижата за цивилизацията е причината да има толкова много деца, Мъск се пошегува: "Опитвам се да дам добър пример. Трябва да практикувам това, което проповядвам."

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички