Най-апетитните футболни трансферни хапки през лятото


Най-апетитните футболни трансферни хапки през лятото
Снимка:

2033

Футболният сезон на клубно ниво приключи, но след месец отваря трансферният прозорец, който ще покаже кои са най-апетитните хапки през този сезон и какви суми са готови да приготвят клубовете за тях.

Ето и част от най-горещите имена, които се спрягат за трансфери:

Пол Погба (Ювентус)

Наред с Неймар, Погба е един от най-обещаващите млади футболисти, които са готови да се кандидатират за най-добър футболист в света, след като формата на Меси и Роналдо започна да спада. Погба ще има възможността да докаже това твърдение на предстоящото Европейско първенство. Ювентус не иска да разделя със своя играч, но това не може да спре клубове като Челси, Манчестър Сити и Барселона, поне това показва опитът досега. За френския национал обаче ще трябва да постъпи минимум оферта от 80 млн. паунда, която да изкуши италианския гранд. Настоящият договор на играча изтича през 2019 г. и получава по 70 хил. паунда седмична заплата.

Възможни отбори: Манчестър Юнайтед, Челси, Барселона, Манчестър Сити

Джон Стоунс (Евертън)

Централният защитник изживя трудни месеци под ръковдството на Роберто Мартинес, но въпреки това впечатли редица големи европейски клубове, които искат на всяка цена да го привлекат. Един от най-големите желаещи за подписа му е Челси, като според някои информации дори двата клуба вече са водели и преговори. Известно е, че и Хосеп Гуардиола и Жозе Моуриньо са почитатели на играча, така че не е изключено и двата тима от манчестър да се включат в надпреварата. Стоунс е оценен на 40 млн. паунда и Евертън няма намерение да отстъпва от цената.

Възможни отбори: Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Челси

Ромелу Лукаку (Евертън)

Евертън е готов да се раздели с още един свой играч. Въпреки колебливото представяне на тима, това не разколеба водещи клубове да искат футболистите на „карамелите“. Колкото и изненадващо да е, бившият тим на Лукаку Челси има сериозното намерение да си го върне. Той отиде в Евертън именно от Челси за 28 млн. паунда, но сега „сините“ от Лондон ще трябва да платят доста повече, за да се върне на „Стамфорд Бридж“. 65 млн. паунда иска Евертън, за да се раздели с нападателя си. 22-годишният футболист отбеляза 18 гола в 32 двубоя, а физическата му форма го прави труден за опазване, затова и новият мениджър Антонио Конте иска да заложи на него.

Възможни отбори: Манчестър Юнайтед, Челси, Тотнъм

Хуан Мата (Манчестър Юнайтед)

С идването на Жозе Моуриньо като нов мениджър на Юнайтед, оставането на Мата е изключително несигурно. Мата напусна Челси именно заради Моуриньо и сега най-вероятно ще се развие същият сценарий, въпреки че той е един най-добрите играчи на „червените дяволи“. Очаква се Манчестър Юнайтед да поиска 35 милиона евро за испанеца, като Жозе Моуриньо, подобно на периода в Челси, няма да прави спънки за трансфер на играча. Най-вероятно Мата ще отиде в Испания, където Барселона веднага показа, че е много апетитна хапка за тях.

Възможни отбори: Барселона

Алваро Мората (Ювентус)

В последните седмици името на Мората се свързва с куп отбори, които искат да подпишат с него. Ювентус иска на всяка цена да го задържи, но бившия клуб на футболиста Реал Мадрид също има планове за него. „Белия балет" планира да се възползва от опцията срещу 30 млн. евро да си върнат собствения си юноша и след това да го продадат за двойно по-голяма сума на Пари Сен Жермен или някой от английските грандове.

Юве обаче има един последен шанс да се пребори за Мората. "Старата госпожа" може да блокира опцията за откупуване на нападателя от страна на Реал. За целта в добавка към платените през 2014 година 20 млн. евро, от Торино трябва да се бръкнат с още 25 млн. евро.

Възможни отбори: Реал Мадрид, ПСЖ, Челси

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички