Най-добрите филми за Уолстрийт, правени някога


Най-добрите филми за Уолстрийт, правени някога
Снимка:

19109

Искате ли да научите нещо повече за света на големите пари и то седейки на дивана вкъщи? Тогава тази вечер заложете на някоя от филмовите класики, посветени на финансовата мека Уолстрийт. А ако се колебаете на коя точно, то изданието Business Insider е направило списък с най-добрите филми по темата. 

Wall Street (1987). Оливър Стоун едва ли е подозирал, че филмът му ще се превърне в една от класиките, посветени на финансовите пазари. Трейдърите все още са луди по Майкъл Дъглас, който играе ролята на Гордън Геко.

Other People's Money (1991). Романтична комедия за корпоративен играч, в чиято роля се превъплъщава култовият Дани Де Вито.

Working Girl (1988). В „Работещо момиче” Мелани Грифит се превъплъщава в секретарка на инвестиционен банкер (в ролята е Сигърни Уийвър), а когато шефката краде нейната идея, следва отмъщението.

The Game (1997). Майкъл Дъглас е инвестиционният банкер Никълъс Ван Ортън, който получава неочакван подарък за 48-я си рожден ден – странна игра, която се преплита с реалния живот.

American Psycho (2000). Крисчън Бейл играе Патрик Бейтмън, професионалист от Уолстрийт, който обаче губи разсъдъка си.

Wall Street 2: Money Never Sleeps (2010). Продължение на класиката на Оливър Стоун. Гордън Геко излиза от затвора след излежана присъда за измами с ценни книжа. Сдружава се с бъдещия си зет Джейкъб и си връщат за фалита на компанията на Геко.

Too Big To Fail (2011). След фалита на Lehman Brothers глобалните пазари са в риск, а Вашингтон трябва да се бори да спасява икономиката.

Wolf Of Wall Street (2013). Най-нецензурният филм по темата, „Вълкът от Уолстрийт” разказва историята за шеметния възход и падение на Джордън Белфърт, изигран брилянтно от Леонардо Ди Каприо.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички