Никога не използвайте тази дума на работното място


Никога не използвайте тази дума на работното място
Снимка: iStock/Guliver

12820

„Премисляйте внимателно нещата, които казвате. Думите ви ще посадят у другите или семената на успеха, или тези на провала“. Това пише преди много години Наполеон Хил. Дарлийн Прайс, президент на Well Said Inc, е напълно съгласна. Зле подбраният изказ може да навреди сериозно на доверието във вас, на възможностите, които ви се предоставят, на кариерата ви като цяло.

„Независимо от аудиторията и темата, лидерът използва език, чрез който влияе на другите и в замяна постига някаква цел. Това е и причината въпросният човек да е станал лидер – той умее да увлича хората да го следват“, казва Прайс, цитирана от Time.

Според нея обаче има една дума, която нито началниците, нито служителите трябва да използват на работното място - „опитвам“.

Ако шефът ви каже: „До два часа искам твоето предложение за новата сделка“, а вашият отговор е: „Добре, ще опитам“, това не прави никак добро впечатление.

„Думата „опитам“ предполага, че нещото може и да не бъде свършено. А никой шеф не иска да чуе това. Намеква също така, че не сте достатъчно уверени в способностите си“, коментира Прайс.

Какво да направим обаче, ако дадената задача наистина е непосилна? Според експертите най-добре е учитиво да помолите началника си за удължен срок или му обяснете защо може да се забавите.

 

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички