Отиде си известният бохем Любомир Милчев - Денди


Отиде си известният бохем Любомир Милчев - Денди
Снимка: YouTube Screenshot

16514

Журналистът и писател Любомир Милчев-Денди е починал. От повече от месец той бе в тежко състояние в столичната болница "Св. Анна" и се бореше за живота си.

"Моят приятел и колега Денди почина", споделя пред "България Днес" една от най-добрите приятелки на Денди - музикантката Йоана Савова. Тя публикува черна роза на мястото на профилната си снимка във Facebook, приятелите я засипват със съболезнования.

От болница "Св. Анна" потвърдиха новината пред вестник "24 часа". Те припомниха, че Любомир Милчев е постъпил при тях в много тежко състояние - почти несъвместимо с живота. Претърпял е две черепно-мозъчни операции, но въпреки положените усилия не е могъл да се възстанови и е починал.

На 17 февруари 2022 г. Денди бе намерен в безсъзнание в апартамента си. Предположенията бяха, че е бил пребит и полицията разследва опит за убийство. По-късно се появи и версията, че, опиянен, е паднал няколко пъти и се е наранил.

Оттогава той бе в болница "Св. Анна" в кома и лекарите не даваха големи надежди за живота му.

Любомир Илиев Милчев е български журналист (ТВ водещ, колумнист) и писател. Известен е с прозвището си Денди, наричан е в медиите "светски хроникьор" и "светски лъв".

Денди е роден в град Станке Димитров (днешна Дупница). Семейството му се премества в Перник (където отраства), после в София.

През 1988 г. завършва специалностите "Културология" и "Българска филология" в Софийския университет "Климент Охридски". По време на докторантура специализира в Хайделбергския университет и университета в Бохум, Германия. Бил е главен редактор на културно–информационния справочник за София "Градът".

Автор е на над 15 книги. Първата му книга е сборникът с разкази "Проглеждането на гледката". През 1996 г. е водещ в предаването "Семеен албум" на "Кодак" по БНТ. През 2000 г. издава втората си книга – "Далматинецътъ Марципанъ".

С годините Денди се превръща в популярен столичен бохем, който е известен с ексцентричния си стил на обличане и поведение, острия си език и презрението си към простотията и посредствеността.

Води рубрики – както модни, така и светски, за български издания. Заради своята популярност участва в редица предавания – "Сблъсък", "Искрено и лично", "Вот на доверие" и други.

През 2006 г. участва в предаването "Вип Брадър"; отново влиза в него и се класира на 3-то място през 2013 г. Участва в реалити-шоуто "Звездни стажанти" през 2015 г.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички