Петте най-откачени сюжетни завоя в телевизионните сериали


Петте най-откачени сюжетни завоя в телевизионните сериали
Снимка: Thinkstock/ Guliver

5132

Сериалите винаги са имали възможността да объркат аудиторията много повече отколкото филмите. Поредица от истории в продължение на няколко години е клопка за зрителите – сюжетите често се прoменят в движение, за да покрият актриси, които са забременяли или пък такива, които са решили да напуснат сериала. Смяната при режисьорите на сериалите обаче може да доведе до наистина значителни промени между сезоните.

Точно това може да доведе до най-шокиращите, но страхотни сцени, които те карат да се обърнеш към приятели до теб и да попиташ „Какво стана?“.

Ето и класация на топ 5 най-безумните сюжетни линии.

5. Финалният сезон на „Експериментът“

Смята се, че сериалът е наследник на „Досиетата Х“, тъй като според различни теории действието и на двата сериала се развива в една и съща Вселена. Действието се развива около учен на име Уолтър Бишъп, който е описан като "Франкенщайн, примесен с личността на Албърт Айнщайн", неговия син Питър Бишъп и агентка от ФБР Оливия Дънам, която събира двамата. Екипът често разследва необясними случки, свързани с "крайна наука" или паралелни вселени. В края на 4-ти сезон обаче действието изведнъж се пренася в 2035 г., където „Наблюдателите“ са покорени от човешката раса. Останалите сезони са препратка към историята.

4. “Далас“ изтрива целия 9-ти сезон

Започвайки с погребението на един от любимците от сериала Боби Юинг, сериалът „Далас“ ще продължи без него в прайм тайма на телевизиите. Докато обаче не стане ясно в следващия десети сезон, че предишните епизоди са били от съня на Пам, съпругата на Боб. Така 9-тия сезон става известен като „Година на съня“.

3. През 1995-та започва сериалът Baywatch: nights. В него участва Дейвид Хаселхоф пак в ролята си на Мич Бюканън, но този път шоуто се върти около разни детективски истории. През вторият си сезон Baywatch: nights става „научна фантастика”, като се твърди, че е вдъхновено от успеха на „Досиетата Х”. След два сезона сериалът е прекратен.

2. Ужасяващите финални серии на „Динозаврите“

За тези, които не си спомнят, този филм беше като „Семейство Флинстоун“, само че с куклени динозаври. В началото на 90-те години на XX век динозаврите се явяваха като традиционен ситком, който разсмива зрителя. Или поне до последния епизод. Последният епизод, излъчен през юли 1994 година, травмира много семейства в САЩ. В него, заради екологична катастрофа, причинена от популацията на динозаврите, всички участници от сериала замръзват до смърт.

1. Пътуването на „Фелисити“ назад във времето

Сериалът дебютира през 1998 година като лек драматичен, тийнейджърски сериал. Действието е базирано на случки от живота на главната героиня Фелисити в колежа. През цялото време тече обичайното действие за този тип сериали – любовни триъгълници, проблеми в колежа. И така, докато в последните 5 допълните епизода на сериала продуцентите решават да изненадат аудиторията с пътуване във времето, което ще направи Фелисити. Чрез помощта на магическо заклинание тя може да пътува назад във времето и да повлияе на собственото си минало. В края обаче се оказва, че решенията на Фелисити са били правилни и това се оказват 5 безсмислени епизода за аудиторията.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички