Приключенски спортове по света - тръпка за пристрастените към адреналина


Приключенски спортове по света - тръпка за пристрастените към адреналина
Снимка: envato

194

Перфектното пътуване за едни е излежаване на екзотичен плаж, за втори - разглеждане на забележителности из непознат град, а в паспортите на трети има печати от приключенски пътувания с мастило от висок адреналин. Докато благоразумните хора клатят глави за това, да заложиш живота си на карта за краткотрайна тръпка, пристрастените към адреналина продължават да преследват този неуловим прилив над високи води, до големи височини, над отвесни скали и до най-дълбоките дълбини. Може би това е свързано с преодоляване на страховете и надминаване на собствените си възможности и лимити. Или може би това е просто пристрастяване към допамин.

Най-хубавото на екстремните спортове е, че те могат буквално да Ви отведат по целия свят. Пристрастените към адреналина са готови да изминат хиляди километри, за да намерят най-високия мост, от който да скочат с бънджи, да се придвижват с каяк по най-коварните бързеи, или да се катерят по най-сложните скални маршрути, за да достигнат гледка, която само те могат да видят! Ако вече сте били там, или искате да опитате нещо ново и да замените луксозния спа център с приключенско пътуване, тогава вероятно планирате следващото си приключение, за да получите доза допамин от непознатото. Дори и да не се смятате за смелчага, вероятно сте любопитни за някои от най-екстремните спортове в света. Независимо към коя група се причислявате, тази статия ще бъде много вълнуваща - разглеждаме някои от най-вълнуващите приключенски спортове в света и Ви показваме най-добрите дестинации за пътуване, които ще Ви спрат дъха!

Какво трябва да знаете преди да планирате приключенско пътуване?

Ако планирате пътуване извън България, свързано не само с опознаване на чужда страна, но и с приключенски спортове, то има някои важни неща, за които да внимавате. Независимо дали сте професионалист в даден екстремен спорт, или искате да опитате преживяването за първи път, уверете се, че сте напълно подготвени. Участвайте само в спортове, в които вече имате опит и извършвайте дейности, като бънджи скокове, само с опитни и сертифицирани доставчици. Осигурете си надеждна и качествена екипировка и се запознайте с изискванията на избраната самолетна компания за пренасяне на спортно оборудване. Професионален спортист или начинаещ ентусиаст - всеки се нуждае от застраховка за екстремни спортове. В платформата eSky можете да намерите всичко, от което се нуждаете за Вашето приключенско пътуване на едно място - от полети на всички авиокомпании, през места за настаняване, до нужната застраховка на добри цени. Освен това, чрез мобилното приложение на eSky имате удобен достъп до подробности за избраната застраховката в телефона си.

Покори скалата – Катерене в Пийк Дистрикт, Англия

Скалното катерене в Пийк Дистрикт, Англия предлага на ентусиастите разнообразно и вълнуващо изживяване сред зашеметяващи природни пейзажи. Независимо дали сте опитен катерач или начинаещ, Пийк Дистрикт предлага по нещо за всеки – голям избор от маршрути от всички нива, грапави пясъчни ръбове, варовикови скали и живописни гледки.

Освен самото катерене, естествената красота на Пийк Дистрикт е също една от причините това да е предпочитано място от катерачи от цял свят. Те биват възнаградени с невероятни гледки към хълмове, тучни долини и старинни села, докато се изкачват по скалите. Друга причина е лесната достъпност от всяка точка на света - разположен в сърцето на Англия, до Пийк Дистрикт може да се стигне от големи градове, като Манчестър и Бирмингам. Дори от Лондон има влак, който ще Ви отведе до там само за 3 часа. Добрата новина - до Лондон можете да летите не само то София. Чрез платформата на eSky можете да намерите изгодни предложения за полети от Варна и Пловдив, както и да комбинирате полети от различни авиокомпании, за да стигнете възможно най-близо до Пийк Дистрикт.

Сърфирайте в пясъците на Сахара!

Дюните на Сахара са колосални, недокоснати и създадени специално за екстремни спортове. Редиците бархани в пустинята (означаващи „дюни във формата на полумесец“ на тюркски) имат идеални форми за сърфиране и сандбординг (спускане по склоновете със сноуборд). Изберете лагер за отсядане в Мароко, който предлага сандбординг в допълнение към други пустинни дейности, като яздене на камила и каране на четириколки. Огромно разнообразие както от места за настаняване, така и от допълнителни екскурзии можете да намерите в платформата на eSky. Използвайте функцията "Holiday", за да резервирате всичко на едно място - от полет, през настаняване, до допълнителни преживявания. Функциите на eSky Ви дават възможност да комбинирате полети от различни авиокомпании, за да стигнете до Мароко - например търсейки полети София – Мароко, платформата Ви дава възможности с прикачване в Лутън в Англия, като комбинира различни самолетни компании.

Гмуркане на островите Фиджи

Нищо в света не може да се сравнява с красотата на спектакъла на подводния свят в Тихия океан. Гмуркането е приключенски спорт, който се радва на огромна популярност в световен мащаб и се практикува както от професионалисти, така и от начинаещи, които искат да усетят тръпката и да се насладят на красотата на подводния свят. Архипелагът Фиджи е ненадминатата дестинация за гмуркане и е известен с прозвището „Световната столица на меките корали“. Дестинацията е популярна, заради феноменалната подводна видимост през цялата година, непокътнатите коралови образувания, перфектните условия за гмуркане и огромен набор от места, на които можете да се гмуркате. Топлите води (25-30 градуса) привличат удивително разнообразие от морски живот. Ако планирате да се отправите към Фиджи, изберете компания за гмуркане, която предлага разнообразие от различни места за гмуркане и е член на Асоциацията на операторите по гмуркане на Фиджи. Ако сте начинаещ, помислете да започнете от Beqa Lagoon, която предлага разнообразие от гмуркания за водолази с различни нива на умения. Ако търсите малко вълнение, тогава се запишете за гмуркания с акули.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички