Продадоха розов диамант за рекордна сума


Продадоха розов диамант за рекордна сума
Снимка:

5066

Рядък 15,81-каратов розово-лилав диамант счупи рекорда от близо 24 милиона евро, за да се превърне в най-скъпият диамант от този вид, продаван някога на търг. Поставен в платинен пръстен, бижуто е кръстено „Сакура“ - японска дума, използвана за наименуване на черешовия цвят, чийто цвят е точно същият като изключителния диамант, който вече е на път към новия си собственик, съобщава „Ту отро диарио“. Звездите с най-скъпи годежни пръстени

Вълнението можеше да се почувства още от първия момент на отваряне на офертата в аукционната къща Christie's, но с напредването на минутите много купувачи изоставаха, оставяйки само двама да се състезават за скъпоценното бижу.

В крайна сметка след пет неистови рейза, пръстенът бе присъден на азиатски купувач, който се обажда от Хонконг, за когото не бяха съобщени повече подробности.

Диамантът е оценен като „елегантно жив“ поради дълбочината на цвета си и се счита за „вътрешно безупречен“, което означава, че неговите вътрешни несъвършенства не се усещат от човешкото око и могат да се видят само с мощен микроскоп.

Christie's отбеляза, че само четири процента от розовите диаманти са оценени като „елегантно ярки“ и само десет процента тежат повече от 0,2 карата, което прави „Сакура“ изключително рядка. Откриха един от най-големите диаманти, намирани някога (СНИМКА)

На същия търг беше продаден и друг пръстен с розов диамант във формата на сърце, известен като „Сладкото сърце“, чиято цена достигна 5,3 милиона евро.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички