Руснакът, нахлул с пистолет на мач, стана милиардер


Руснакът, нахлул с пистолет на мач, стана милиардер
Снимка: Туитър

3161

Руският бизнесмен Иван Савидис влезе в класацията на доларовите милиардери след информацията за продажбата на тютюневата компания „Донски табак“ на японската Japan Tobacco, съобщава Bloomberg.

Групата „Агроком“ на Савидис взе решение миналата седмица за продажбата на „Донски табак“ на японците за 90 милиарда рубли (1,6 милиарда долара).

„След приключването на сделката, което се очаква през третото тримесечие, състоянието на Сивидис ще достигне 1,7 милиарда долара, според данните на индекса Bloomberg Billionaires Index (BBI)“, съобщава агенция.

“Донски табак“ е четвъртата по големина руска тютюнева компания, според оценките на „Нилсен“. Делът на компанията на руския пазар е около 7%, а делът на JTI — около 33%.

Сделката беше обявена само няколко дни след инцидент на футболния терен, който разбуни духовете в Гърция. По време на мач от шампионата на страната ПАОК-АЕК, който се игра в Солун, домакините вкараха гол в последната минута. Реферът не го зачете. Това взриви трибуните на ПАОК и запалянковци и самият Иван Савидис нахлула на терена. Собственикът на отбора беше въоръжен с пистолет и след това много медии написаха, че той е заплашвал рефера, който в крайна сметка е зачел гола. Савидис трябваше да се извини за постъпката си, но продължава да твърди, че никого не е заплашвал.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички